'Doorrijden na ongeluk is altijd misdrijf', vindt Vereniging Verkeersslachtoffers na drama Tilburg

30 oktober 2016 om 14:43
nl
Doorrijden na een verkeersongeluk waarbij doden of gewonden zijn gevallen, moet altijd aangemerkt worden als een misdrijf. Hiervoor pleit de Vereniging van Verkeersslachtoffers na de dodelijke aanrijding van donderdag in Tilburg. Hierbij kwamen Henriëtte en Bert van der Veeken om het leven.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De twee voetgangers werden geschept toen ze ter hoogte van een bushalte de Bredaseweg overstaken. De automobilist ging er na het ongeluk vandoor. Hij meldde zich pas veel later bij de politie. Het gaat om een 23-jarige Tilburger. Ook zijn 20-jarige broer, die eigenaar is van de auto, is aangehouden.
SanctiesDe Vereniging van Verkeersslachtoffers pleit er voor aanrijdingen die worden veroorzaakt door te hard rijden niet als ongeluk aan te merken, maar als misdrijf met de daaraan gekoppelde sancties.
Of de aanrijding in Tilburg werd veroorzaakt door te hard rijden, is volgens de politie nog niet duidelijk. Maar de eigenaar van café De Fijnproever, dat vlakbij de plaats van de aanrijding ligt, twijfelt daar niet over. "Het lijkt hier af en toe net een snelweg." Bij de gemeente Tilburg staat de Bredaseweg niet bekend als een gevaarlijk punt.
Alcoholmisbruik verdonkeremanenVolgens de Vereniging van Verkeersslachtoffers laat de Nederlandse wetgeving sowieso veel te veel ruimte om alcoholmisbruik te verdonkeremanen zonder enige sanctie. "Als een doorrijder zich later - maar wel binnen een dag - meldt, is de alcohol vaak uit het lichaam en wordt die daar veelal niet voor vervolgd. In andere landen is de wetgeving op dit gebied aanzienlijk strenger en wij zien geen reden waarom dit ook in Nederland niet verscherpt zou kunnen worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.