Video

Nog geen sneeuw te bekennen en toch een Nederlands Kampioenschap Sledehonden

30 oktober 2016 om 14:41 • Aangepast 21 november 2020 om 06:29
nl
Een ongekend lawaai geven ze, de ruim duizend huskyhonden. Ze doen, samen met hun baasje, mee aan het Nederlands Kampioenschap Sledehonden. In het buitengebied tussen Veldhoven en Knegsel rennen de beesten voor een eremedaille. "Dit is gewoon een levenswijze, zo mooi."
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

De een rijdt met een stap, de ander met een grote kar. Maar allen rijden en rennen de baasjes achter hun honden aan. "Maar het is een samenwerkingsverband hè. Als de honden het slecht trekken, step ik hard met ze mee", zegt baasje Jeroen van der Linde.

Wachten op privacy instellingen...

Jeroen glundert als hij het over de sport heeft. "Daar sta je dan hè. Hier geef ik dus alles voor op. Alles om mezelf en die honden te vermaken. Ik denk dat je echt een tik moet hebben om dit te kunnen. En je moet natuurlijk ongelooflijk veel van honden houden."
Husky-virusHij had vroeger nooit gedacht dat hij zoveel honden in huis zou nemen. "Ik ben ooit begonnen met één hondje. Toen werd ik al gewaarschuwd. 'Pas op, je krijgt het husky-virus', zeiden ze. Dan begin je met één hond, en een klein tentje."
"Je eindigt vervolgens met zeker vijf honden, een grote bus en een tent. Ik dacht dat het me nooit zou gebeuren, maar het gebeurt iedereen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.