Vrouw (20) uit Bakel ontwaakt uit coma na autocrash Australië, vriendin Jade (21) uit ziekenhuis

31 oktober 2016 om 01:14
nl
De 20-jarige vrouw uit Bakel die vorige week betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk in Noord-Australië, is ontwaakt uit haar coma. Het gaat naar omstandigheden redelijk, maar ze heeft nog een lange weg te gaan, meldt een woordvoerder van de familie aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Bij het dramatische verkeersongeluk kwamen de 20-jarige Wendy uit Noord-Holland en een 24-jarige Duitse vriend om het leven.
TerreinwagenWonder boven wonder overleefden de vrouw uit Bakel en haar vriendin Jade Belt (21) de zware crash. Ze werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
De vier reisgenoten reden met een gezamenlijk gekochte terreinwagen door het noorden van Australië. In de woestijn, ter hoogte van Pardoo, ging het vreselijk mis: de terreinwagen sloeg over de kop.
ZIE OOK: Inzamelingsactie voor slachtoffers 'horrorcrash' Australië
Kunstmatig in comaDe Bakelse raakte dusdanig gewond dat ze dagenlang kunstmatig in coma werd gehouden. Zij moet voorlopig nog in het Perth Hospital blijven. Dit weekend mocht haar vriendin Jade al wel het ziekenhuis verlaten.
Met het ontslag van Jade is de nachtmerrie nog niet voorbij. In het ergste geval wordt de bestuurster aangeklaagd voor roekeloos rijgedrag en dood door schuld. In Australië geldt dit als een misdrijf en staat er een maximale gevangenisstraf van twintig jaar op.[Tweet:https://twitter.com/westaustralian/status/790162018636435456]
VriendinnenDe vrouw uit Bakel en Jade ontmoetten elkaar in Australië. Ze leerden elkaar kennen via een besloten Facebook-groep en gingen vaak met een grote reisgroep op stap.
“Jade vraagt telkens waarom zij nog leeft en haar vrienden zijn omgekomen. Wij denken dat ze een engeltje op haar schouders heeft gehad”, zei de moeder van Jade in RTL Late Night.
Gedurende het (strafrechtelijke) onderzoek, mag Jade het land niet verlaten. Dat kan mogelijk een jaar duren. Tot die tijd wordt er geld ingezameld via de stichting www.doneervoorjade.nl. De proceskosten kunnen oplopen tot 150.000 euro.
OnderzoekDe Australische politie doet nog altijd onderzoek naar de oorzaak van de zware crash. Er is nog geen sprake van vervolging, benadrukt het ministerie van Buitenlandse Zaken.[YouTube:https://youtu.be/yGybBaNeuX0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.