Spookrijdster (70) zet mensenlevens op het spel op snelweg: 'Ik schrok mij kapot!'

31 oktober 2016 om 11:14
Een spookrijdster heeft zondagavond op de N261 en op de A59 meerdere mensenlevens op het spel gezet. De vrouw van 70 reed kilometerslang tegen het verkeer in en scheurde met behoorlijke snelheid langs tientallen weggebruikers. De dollemansrit eindigde in een crash op de A59, ter hoogte van Drunen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De bestuurster botste na een kilometerslange rit op een tegenligger en crashte vervolgens tegen de vangrail. Daarbij raakte ze gewond. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe erg zij eraan toe is, kon de politie zondagavond nog niet zeggen. Andere betrokkenen hoefden niet met de ambulance mee. Zij hadden alleen blikschade. “Godzijdank zijn er geen doden gevallen”, meldt een woordvoerder.
Tientallen meldingenBij de politie kwamen tientallen meldingen binnen van de spookrijdster. Daarop kwamen direct meerdere eenheden ter plekke. Verschillende automobilisten moesten volgens de politie uitwijken en belandden tegen de vangrail en zelfs in de berm.
De weg richting Waalwijk werd tijdelijk afgesloten. Wat de vrouw bezielde, moet onderzoek uitwijzen. [Tweet:https://twitter.com/vid/status/792807198028095488]
Tientallen auto'sVolgens verschillende getuigen scheurde de spookrijdster langs tientallen auto's. Zij deden naderhand geschrokken hun verhaal bij Omroep Brabant. Bij de politie kwam de eerste melding van de wegpiraat binnen vanaf de Midden-Brabantweg, ter hoogte van de Efteling.
Dit zou betekenen dat de spookrijdster zeker tien kilometer tegen het verkeer in heeft afgelegd. Na een wilde rit (met meerdere aanrijdingen) reed de vrouw uiteindelijk de A59 richting Den Bosch op en bleef ze kilometerslang tegen het verkeer inrijden.
ZIE OOK: Twee zwaargewonden bij botsing tussen twee auto’s en vrachtwagen op A59
'Dit wil je niet nog eens meemaken'Na ruim tien kilometer spookrijden en meerdere aanrijdingen ging het opnieuw mis: in volle vaart knalde de bejaarde tegen een tegemoetkomende automobilist. Die raakte wonder boven wonder niet gewond.
“Je beseft op dat moment niet wat er aan de hand is”, zegt Jos van Baast, die de spookrijder ter hoogte van de Efteling zag rijden. “We zagen de koplampen steeds sneller op ons af komen. We zijn gelukkig goed weggekomen. Dit wil je niet nog eens meemaken.”
ZIE OOK: ‘Dit was echt bizar’, ooggetuigen door oog van de naald na dollemansrit spookrijder A59
'Je weet niet wat je meemaakt'De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwde weggebruikers om op te letten voor de spookrijdster tussen Waalwijk en Tilburg (N261) en tussen Waalwijk en Den Bosch (A59). “Ik zag de spookrijdster met hoge snelheid op mij af komen”, zegt Erik Haverhals, met de schrik nog in zijn stem.
“Ik bleef rechts rijden en waarschuwde andere weggebruikers. Je weet niet wat je meemaakt op zo’n moment.” De politie sloot de A59 enige tijd af voor onderzoek. Achteraan de file die daardoor ontstond gebeurde vervolgens opnieuw een ongeluk. Twee mensen raakten zwaargewond.[Tweet:https://twitter.com/roderickvdham/status/792816950678257665][Tweet:https://twitter.com/SemafoonWinkel/status/792805811001098241][Tweet:https://twitter.com/vid/status/792812986306007045][Tweet:https://twitter.com/CasaMiquell/status/792815364417650689]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...