Vereist percentage voor omstreden deal over stadsverwarming in Reeshof nog niet gehaald

30 oktober 2016 om 21:09
nl
67% Van de bewoners van de Tilburgse wijk De Reeshof heeft ingestemd met een compromis over de kosten van stadsverwarming in die wijk. Dat maakt de Stichting Reeshofwarmte bekend op Facebook. 70% Van de bewoners moet instemmen met de deal, anders gaat die niet door.
Profielfoto van Bijlmakers Marielle
Geschreven door
Bijlmakers Marielle

Energieleverancier Ennatuurlijk zegt de bewoners tegemoet te willen komen voor de hoge kosten voor stadsverwarming. Een jarenlang slepend conflict hierover ging eraan vooraf. Volgens de Stichting Reeshofwarmte hebben de bewoners onterecht jarenlang te veel aansluitingskosten voor de stadsverwarming betaald.
Lagere tarievenDe stichting eiste dit geld, miljoenen euro's, bij de rechter terug. Maar in het compromis van nu is die eis verdwenen. Bewoners krijgen wel in de toekomst lagere tarieven. Op 1 november moet 70% van de bewoners ermee instemmen, anders gaat de deal niet door.
Er is dus nog twee dagen de tijd om dat percentage te halen, maar het kan ook zijn dat dit percentage nog daalt, want directeur Erik Stronk van Ennatuurlijk zei zaterdag in het tv-programma Kassa dat mensen die spijt hebben van de deal, hun handtekening nog kunnen intrekken. Maandagochtend spreekt een raadscommissie over de omstreden deal. Dan spreken ook bewoners van de Reeshof in over het onderwerp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.