Duizenden fans genieten van zonnige Dakar PreProloog in Valkenswaard

30 oktober 2016 om 21:10 • Aangepast 21 november 2020 om 06:29
nl
Duizenden Dakarfans genoten zondag op het Eurocircuit in Valkenswaard van ronkende motoren, scheurende rallywagens en driftende trucks. Elf Brabantse deelnemers aan de Dakar Rally stelden zich hier voor aan het publiek.
Profielfoto van Bram Beenen
Geschreven door
Bram Beenen

In een lucht van vette friet en verschraald bier maakten de Nederlandse deelnemers zondag hun rondjes op het Eurocircuit. De vele Dakarfans, veel uit Brabant, genoten er zichtbaar van onder een lekker herfstzonnetje. 
Peterhansel populair
De meeste handtekeningen werden dit keer niet uitgedeeld door een Nederlander, maar door een Fransman. De winnaar van het autoklassement van de Dakar Rally van dit jaar: Stéphane Peterhansel. De rallyrijder genoot zichtbaar van alle aandacht die de Dakar Rally krijgt in Nederland. "Ik vind het echt geweldig om te zien hoeveel mensen hier op dit Dakarevenement afkomen. Er hangt hier een geweldige sfeer. Hier kunnen we in Frankrijk (de bakermat van de Dakar Rally, red.) nog wat van leren", aldus de twaalfvoudig winnaar van de Dakar Rally.
Ton van Genugten
Tijdens de komende editie is Brabant het best vertegenwoordigd bij de trucks met als absolute favoriet voor de eindoverwinning: Gerard de Rooy.  Eén van de grootste concurrenten zou wel eens uit zijn eigen team kunnen komen in de persoon van Ton van Genugten uit Eersel.  Dit jaar presteerde hij nog uitstekend als de snelle assistentie van De Rooy. Tijdens de komende Dakar is hij samen met De Rooy één van de drie kopmannen.

De Dakar Rally winnen behoort dus tot de mogelijkheden. "Dat zou kunnen ja,", zegt hij voorzichtig, "maar laten we eerst maar eens afwachten hoe het gaat. Je kunt nu wel een grote mond hebben, maar het gaat erom wat je in Zuid-Amerika laat zien. Een top drie plek zou heel mooi zijn".
Kriebelen
Ook bij motorrijder Jurgen van den Goorbergh begon het zondag bij het zien van zoveel Dakarvoertuigen en fans te kriebelen. "Dat begon bij mij al in april toen ik eenmaal een beetje hersteld was van de editie van dit jaar", lacht Van den Goorbergh.

De motorrijder uit Breda won dit jaar het kistklassement (klassement voor motorrijders die geen hulp krijgen in het bivak) en wil dat kunstje herhalen in januari. "Ik wil nog twee keer meedoen op de motor en nog twee keer dat klassement winnen", aldus de ambitieuze motorrijder. "Daarvoor heb ik een speciale motor laten bouwen die een stuk lichter is. Daarmee moet ik de komende jaren weer succesvol kunnen zijn in de Dakar Rally." [Tweet:https://twitter.com/GoKoBra/status/792754123733135360]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.