Supporters lopen veld op na kopstoot: scheidsrechter staakt Barça – WSJ

31 oktober 2016 om 00:53
nl
Een wedstrijd tussen de eerste elftallen van Barça en WSJ is zondag uit de hand gelopen. Supporters van de bezoekende ploeg betraden het veld nadat een speler van Barça een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan een tegenspeler. Hierop liepen de gemoederen in het veld hoog op.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De scheidsrechter, een jongen van achttien, besloot de wedstrijd voor tien minuten te onderbreken, zodat de spelers en de supporters even konden afkoelen.
Die boodschap kwam anders terecht bij de bezoekende ploeg, zegt Barça-voorzitter Hassan Lammou. “Onze tegenstander was in de veronderstelling dat het duel definitief gestaakt was, maar dat was helemaal niet zo.”
ZIE OOK: KNVB bestraft voetbalclub Barça uit Breda met degradatie naar vijfde klasse
'Schopten naar alles wat bewoog'Toen de scheidsrechter hoorde dat de Tilburgse voetballers al waren omgekleed, leek het hem beter de wedstrijd helemaal af te breken. Volgens Lammou ligt de schuld daarom volledig bij WJS. "Als ze  beter hadden geluisterd, dan hadden we de wedstrijd gewoon kunnen afmaken", vertelt hij tegen Omroep Brabant. "Ze hadden bovendien moeten voorkomen dat hun supporters het veld zouden betreden."
Lammou schuift de schuld ook in de voeten van de scheidsrechter. “We hadden hier te maken met een jonge knaap die veel te veel toeliet, alsof hij bang was om een kaart te trekken. De spelers van WSJ schopten naar alles wat bewoog. Ze gedroegen zich erg onsportief. Een beetje felheid mag, maar het moet wel fair blijven”, vindt de voorzitter.
ZIE OOK: Massale knokpartij tussen Bredase amateurclubs Advendo en Barça [VIDEO]
Andere versieVoetbalclub WSJ heeft een andere versie van het verhaal. Volgens  trainer Dennis van Ierland waren het juist de spelers van Barça die erg agressief de duels ingingen. “De scheidsrechter was te bang om rood te geven”, zegt hij tegen BN DeStem. “Ook niet toen een speler van ons tegen zijn hoofd werd nagetrapt. Aan ons lag het niet.”
De KNVB begint een onderzoek naar de ongeregeldheden rondom de wedstrijd. Barça-voorzitter Lammou vreest dat de gebeurtenissen in het verleden tegen hen worden gebruikt. “Zoals wel vaker het geval is. Barca heeft geen goede naam in het amateurvoetbal, maar voor een groot deel is dat onterecht. Ze willen ons in een kwaad daglicht zetten.”
Bij WSJ was zondagavond niemand meer bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.