Musical The Lion King van Albert Verlinde groots in première

31 oktober 2016 om 01:07
nl
Bekend Nederland dofte zich zondag op voor de première van de nieuwe Nederlandse versie van de musical The Lion King, geproduceerd door Stage Entertainment van Albert Verlinde. Onder anderen Frits Sissing, Bartho Braat en Jon van Eerd liepen over de rode loper bij het Circustheater in Scheveningen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Romy Monteiro verscheen met haar vriend Django van Rijn op de loper. Voor het oog van de camera’s gaven de twee elkaar een zoen. Winston en Renate Gerschtanowitz hadden zoontjes Julian en Benjamin meegenomen. Ook Jolie, het dochtertje van Nikkie Plessen, maakte haar opwachting.
Bijzondere gastenVoor de première had producent Stage Entertainment Nederland een paar bijzondere gasten uitgenodigd. Schrijvers Irene Mecchi en Roger Allers, choreograaf Garth Fagan en componist Lebo M, allemaal betrokken bij de originele versie van de musical, kwamen naar Scheveningen.
The Lion King is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1994 over leeuwenwelpje Simba, dat moet vluchten als zijn oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt.
ZIE OOK: Albert Verlinde wil hitmusical Hamilton opvoeren: ‘Het is dé grote titel op Broadway’
MusicalDe musical ging in 1997 in première op Broadway. Tussen 2004 en 2006 was er al een Nederlandse versie van The Lion King te zien in het Circustheater.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.