Drukke maandagochtendspits door mist en ongelukken, code geel ingetrokken

31 oktober 2016 om 07:55
Archieffoto (foto: Ab Donker)
Archieffoto (foto: Ab Donker)
Automobilisten moesten maandagochtend rekening houden met lokaal dichte mist. Het zicht was plaatselijk minder dan tweehonderd meter, zo waarschuwde het KNMI. Daarom werd onder meer voor onze provincie code geel afgekondigd. Door mist en ongelukken was het behoorlijk druk op de Brabantse wegen. Onder meer op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg liep het vast door een ongeluk.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De waarschuwing code geel werd iets voor tien uur ingetrokken. [tweet:https://twitter.com/MeteoGroupWeer/status/792963769626398720]Het weerbureau adviseerde automobilisten hun snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. De mist was verraderlijk doordat deze plots opkwam.[tweet:https://twitter.com/ANWBverkeer/status/792953539442118656]Door de mist en door ongelukken stonden er maandagochtend vroeg al behoorlijk wat files. Voor halfacht stond er volgens de ANWB al ruim driehonderd kilometer file in heel het land.
Zo stonden automobilisten op de A58 van Eindhoven naar Tilburg tussen Best en Moergestel al vroeg vast. Zij moesten iets voor acht uur nog rekening houden met meer dan een halfuur vertraging. Dit door een eerder ongeluk. De linkerrijstrook was even dicht en verkeer werd omgeleid. [tweet:https://twitter.com/Rijkswaterstaat/status/792980019333177344]
Rest van NederlandCode geel gold voor een groot deel van Nederland, maar niet in het noordoosten.
De ANWB waarschuwde zondag al voor een drukke ochtend- en avondspits in Brabant. Dit onder meer als gevolg van mist en het ingaan van de wintertijd. Ook is de herfstvakantie weer voorbij.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...