Vandaag in Brabant: Juf Henriëtte herdacht op eerste schooldag na herfstvakantie

31 oktober 2016 om 08:18
nl
De herfstvakantie is weer voorbij en alle leerlingen in Brabant gaan weer naar school. In Rijen zal deze dag heel anders verlopen dan gepland. Juf Henriëtte kwam donderdagavond bij een zwaar ongeluk op de Bredaseweg in Tilburg om het leven, samen met haar man. Juf Henriëtte gaf les aan groep 3.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • "Kinderen kunnen op school iets knutselen, iets tekenen of schrijven", vertelt de directeur van basisschool De Brakken. "Ze krijgen de ruimte om in te spelen op hun behoefte. Op twee of drie plekken in de school bieden we hen de gelegenheid om stil te staan bij het overlijden van Bert en Henriëtte. Daar kunnen ze iets neerleggen of even nadenken. Zo willen we het vormgeven."
  • De zon schijnt vandaag volop en met vanmiddag 16 graden is het weer vrij zacht voor eind oktober.


[youtube:https://youtu.be/yb4ClvTyFTo]
Waar wordt over gepraat?

  • Een spookrijdster heeft zondagavond op de N261 en op de A59 meerdere mensenlevens op het spel gezet. De vrouw van 70 reed kilometerslang tegen het verkeer in. De dollemansrit eindigde in een crash op de A59
  • De 20-jarige vrouw uit Bakel die vorige week betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk in Noord-Australië, is ontwaakt uit haar coma. Het gaat naar omstandigheden redelijk.
  • Een wedstrijd tussen de eerste elftallen van Barça en WSJ is gisteren uit de hand gelopen. Supporters van de bezoekende ploeg betraden het veld nadat een speler van Barça een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan een tegenspeler.


[tweet:https://twitter.com/CasaMiquell/status/792815364417650689]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • In de kantine van voetbalclub Uno Animo in Loon op Zand is zondagavond laat brand uitgebroken. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen.
  • Darter Michael van Gerwen heeft voor de derde keer op rij de Europese titel veroverd. 'Mighty Mike' uit Gemonde rekende in de finale resoluut af met de Oostenrijker Mensur Suljovic: 11-1.
  • Een stel uit Valkenswaard is geweld beroofd van een tas met daarin de dagopbrengst van de zaak waar ze werken. Het stel werd door twee overvallers bedreigd met een mes en een stroomstootwapen.


[tweet:https://twitter.com/MvG180/status/792869603462508545]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!