Video

Ligt het 'mooiste natuurgebied van Nederland' in Brabant?

31 oktober 2016 om 12:12 • Aangepast 21 november 2020 om 06:28
nl
Wordt het de Nederlandse Delta Biesbosch en het Haringvliet of het Van Gogh Nationaal Park? Het is een landelijke wedstrijd, maar de mooiste natuur vind je natuurlijk in Brabant.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

De wedstrijd wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken. Voorzitter van de jury is Pieter van Vollenhoven. De wedstrijd is erop gericht om de winnaars de kans te geven een natuurgebied te verbeteren en het in binnen- en buitenland op de kaart te zetten.
Voetsporen van Vincent van GoghHet Van Gogh Nationaal Park wordt gevormd door het Groene Woud, de Kampina en de Loonse en Drunense Duinen. Volgens de initiatiefnemers kun je hier letterlijk in de voetsporen van Vincent van Gogh lopen en zien wat hij zag.

Wachten op privacy instellingen...

Voor boswachter Frans Kapteijns is het Van Gogh Nationaal Park favoriet. Wat hem betreft is met de koppeling van de verschillende natuurgebieden een 'droomwens in vervulling gegaan'. De natuurgebieden zijn volgens hem al van oudsher aan elkaar verbonden. "De Dommel stroomt er doorheen als blauwe ader."
BiesboschOf heb je toch iets meer met de plek waar de zee en de rivier elkaar ontmoeten? Er is namelijk maar één plek in Nederland waar je dit kunt vinden in één van de grootste delta's van Europa. Struinen langs de oevers van Boven Merwede of dwalen in de Biesbosch. Het hele gebied van Slot Loevestein tot de Haringvliet doet mee aan de wedstrijd als één groot park.
Drie van de genomineerden maken kans op een bijdrage van 300.000 euro van het ministerie van Economische Zaken. In De Wereld Draait Door wordt maandagavond de winnaar bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.