Brabant alweer provincie met de meeste schadeclaims

31 oktober 2016 om 09:39
nl
Uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat het aantal ongelukken in Brabant vorig jaar met 3 procent is gestegen. De verzekeraars slaan alarm over de stijgende schadecijfers en pleiten voor een deltaplan verkeersveiligheid.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

Brabant blijft de twijfelachtige eer behouden van het hoogste aantal verkeersclaims per hoofd van het bevolking. Er waren in 2015 maar liefst 841.000 schademeldingen in Nederland in dat jaar. In Brabant (37,5 claims per 1000 inwoners) en Limburg (35,3) wordt het meest geclaimd
[localfocus:https://localfocus2.appspot.com/58170869d4240]Grootste risicoOpvallend is hoe bepaalde leeftijdsgroepen verreweg het grootste risico lopen, namelijk jonge volwassenen (18 tot 27 jaar) en bejaarden (75+). Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars denkt dat afleiding een hoofdoorzaak speelt. "Het gaat dan om het telefoneren en het gebruik van social media tijdens het rijden, al zijn daar geen harde cijfers over'', aldus Weurding.
De dag van de week waarop de meeste ongelukken gebeuren is de vrijdag. Op zondag gebeuren de minste ongelukken.
Ieder jaarIeder jaar analyseren het Verbond van Verzekeraars en Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) alle schadeclaims die zo'n 100 verzekeraars registreren in een daarvoor bestemde database. Hierbij is gekeken naar alle gevallen waarin de automobilist schade heeft veroorzaakt of heeft opgelopen in het verkeer.
Het volledige rapport lees je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.