CDA stelt vragen over slecht mobiel bereik: 'Onwenselijk in de slimste provincie van Nederland'

31 oktober 2016 om 10:23
nl
De Statenfractie van het Brabantse CDA wil van het provinciebestuur weten of zij bereid is met providers te gaan praten over het slechte bereik van mobiele telefoons in onze provincie. De partij komt met deze vraag na onderzoek van onder meer Omroep Brabant.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Uit dit onderzoek blijkt dat Brabanders van alle Nederlanders het minst tevreden zijn over het bereik van hun mobiele telefoon.
Gemiddeld krijgt dit bereik van ons een rapportcijfer van 5,1. “Zeer onwenselijk in de slimste provincie van Nederland”, stelt het CDA maandag in vragen aan het provinciebestuur.
'Ook gevaarlijk'Met name in Sint-Oedenrode en in Baarle-Nassau is het mobiele bereik heel slecht, zo blijkt uit het onderzoek. Soms zelfs zo slecht dat inwoners alarmnummer 112 niet kunnen bellen. “Niet alleen onwenselijk, maar ook gevaarlijk”, vindt het CDA. Een conclusie die ook De Hartstichting trekt.  
Het CDA hoort graag van het provinciebestuur wat zij aan de problemen kan en wil doen. Waarbij de partij zich realiseert dat de provincie niet verantwoordelijk is voor het netwerk.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.