'Geen licht? Daar moet je het thuis toch eens over hebben!' - Omroep Brabant
Video

'Geen licht? Daar moet je het thuis toch eens over hebben!'

31 oktober 2016 om 11:48
nl
Lange rijen maandagmorgen op het schoolplein van het Pius X College in Bladel. Daar werden maar liefst duizend fietsen gecontroleerd op onder meer de verlichting en reflectoren. Nu de dagen steeds korter worden is het natuurlijk extra belangrijk dat je fiets in orde is en dat je licht het doet. Daarom trapte Veilig Verkeer Nederland vandaag de 'Ik val op!'-campagne af voor de regio Eindhoven.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

"De focus ligt vandaag op de verlichting," legt Nicole Ramaekers uit. Ze is wethouder in Veldhoven en tevens ook Verkeersveiligheidsambassadeur voor de Nul Verkeersdodencampagne.[tweet:https://twitter.com/evadeschipper/status/793000692965335040]Wel even je licht aanzettenGoede verlichting, reflectoren en een werkende fietsbel zijn volgens Ramaekers erg belangrijk. Maar: "Je kunt wel een fiets hebben die helemaal in orde is, maar als je thuis je lampen niet aanzet dan is het natuurlijk ook niet oké. "[tweet:https://twitter.com/evadeschipper/status/793000575776489472]'Tot nu toe gaat het goed, iedereen slaagt'De 80-jarige Jan Tijssen uit Hapert is al twintig jaar vrijwilliger voor Veilig Verkeer Nederland. Als een lieve opa ontfermt hij zich over een groep brugklassers die zich meldt voor een fietsencheck. Elk kind dat slaagt, krijgt van hem een sleutelhanger en een persoonlijke felicitatie.
"Tot nu toe gaat het goed, iedereen slaagt. Maar da's niet zo gek want brugklassers hebben nog nieuwe fietsen." Maar dan meldt een jongen zich met een fiets zonder voorlamp. "Hmm.. geen voorlamp. Daar moet je het thuis toch eens even over hebben!"
BoeteEen beetje verdacht is het wel, zoveel goedgekeurde fietsen. "Hij was gewoon goed!", roept één van de brugklassers lachend. Maar of dat altijd het geval is...
Betrapt de politie je toch zonder licht, dan bedraagt de boete vijfenvijftig euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.