Video

70-jarige spookrijdster moet rijbewijs inleveren na dollemansrit op A59

31 oktober 2016 om 12:59
nl
De 70-jarige spookrijdster uit Waalwijk die zondagavond voor grote paniek zorgde op de A59 heeft haar rijbewijs moeten inleveren. Dat meldt de politie maandag. De vrouw werd aangehouden nadat ze kilometers in de verkeerde richting reed en zo veel blikschade en botsingen veroorzaakte.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

In het ziekenhuis is bloed van haar afgenomen om haar alcoholpercentage te bepalen. Binnen enkele weken verwacht de politie de uitslag. Voordat de vrouw na een frontale botsing tegen een vangrail tot stilstand kwam, zijn er volgens de poltie 'zeker twee andere aanrijdingen' geweest waarbij ze zondagavond betrokken was. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.
ZIE OOK: ‘Dit was echt bizar’, ooggetuigen door oog van de naald na dollemansrit spookrijder A59
DollemansritRond acht uur kwamen de eerste meldingen over de spookrijdster bij de politie binnen. De vrouw reed toen op de N261 vanaf Loon op Zand in de richting van Waalwijk, aan de verkeerde kant. "Verschillende automobilisten konden de auto maar ternauwernood ontwijken en een aanrijding voorkomen, maar daardoor kregen ze zelf een aanrijding", aldus de politie.
Bij Waalwijk ging de vrouw de A59 op, wederom in de verkeerde rijrichting. Op de snelweg botste ze na een levensgevaarlijke en kilometerslange rit op een tegenligger. Ze crashte tegen de vangrail en raakte gewond. Ondertussen waren al van alle kanten agenten toegesneld om de auto te laten stoppen. De A59 werd geheel afgesloten tussen Drunen en Waalwijk.
'Godzijdank geen doden gevallen'Hoe erg de vrouw eraan toe is, kon de politie zondagavond nog niet zeggen. Andere betrokkenen hadden alleen blikschade. "Godzijdank zijn er geen doden gevallen", meldt een politiewoordvoerder. Wel botsten er twee auto's en een vrachtwagen op elkaar in de file op de A59 die na het spookrijdersongeluk ontstond. Daarbij raakten twee mensen zwaargewond.
LEES OOK: Spookrijder knalt op auto gezin op A2: twee doden, moeder en zoon (14) zwaargewond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.