Daders Posbankmoord gezocht in de buurt van Erp, doorbraak in onderzoek verwacht

31 oktober 2016 om 13:31 • Aangepast 21 november 2020 om 06:28
nl
De daders van de geruchtmakende Posbankmoord worden gezocht in de buurt van Erp. En niet meer in de omgeving van De Posbank op de Veluwe waar de moord op Alex Wiegmink in 2003 werd gepleegd. Dit blijkt uit een tweet van misdaadjournalist Peter R. de Vries waarin hij maandag een doorbraak in het politieonderzoek naar de moord aankondigt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

Volgens de misdaadjournalist heeft een cold case team van de politie Oost-Nederland de afgelopen anderhalf jaar aan de zaak gewerkt. Recent is het team zelfs opgeschaald naar twintig man.
Er is volgens De Vries nieuw technisch onderzoek gedaan met volgens hem verrassende uitkomsten. De politie zou onder meer een nieuwe analyse van telecomgegevens hebben gedaan.
Uitgebrande autoOp 20 januari 2003 kwam Alex Wiegmink niet thuis na een rondje hardlopen op de Posbank bij Rheden. Zijn lichaam werd later gevonden in een uitgebrande auto in Erp.
In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt dinsdag aandacht besteed aan de zaak. De politie zal dan nieuwe feiten presenteren.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.