Robben doet geen belofte over terugkeer naar PSV: ‘Kan niet in toekomst kijken’

31 oktober 2016 om 18:31 • Aangepast 21 november 2020 om 06:28
nl
Arjen Robben zat maandagavond aan tafel in het Philips Stadion voor de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel tussen PSV en Bayern München. De aanvaller liet weten dat hij niet kan beloven dat hij als speler ooit terugkeert bij PSV. “Belofte maakt schuld.”
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

“De vraag is me meerdere keren gesteld en mijn antwoord blijft hetzelfde”, zei Robben. “In voetbal weet je het nooit, maar ik kan niet in de toekomst kijken. Je moet oppassen met uitspraken. Belofte maakt schuld, dus je moet nooit toezeggen. Het is ook nog niet aan de orde. Ik voel me nog superlekker. Ik hoop nog een tijdje op dit niveau, bij deze bijzondere club, te spelen.”
Plaag voor PSVDe vorige Champions League-wedstrijd was Robben een plaag voor de PSV-verdediging. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de Duitse club, met een goal van Robben. “We hebben daarna niet veel over PSV gesproken, je sluit zo’n wedstrijd snel af. Je gaat echt van wedstrijd naar wedstrijd, soms zitten er maar twee dagen tussen. De knop gaat heel snel om.”
In München maakte Robben de 4-1, in Eindhoven zal hij niet rustig aan doen en gaat hij ook gewoon vol voor een doelpunt. “Dat heeft niets met mijn respect voor PSV te maken, maar ik ben speler van Bayern.”

Wachten op privacy instellingen...

Cocu: 'Veel respect voor Robben' Phillip Cocu ging tijdens de persconferentie van PSV al in op de terugkeer van Robben in Eindhoven. Hij kan een warm welkom verwachten, in de ogen van de oefenmeester terecht.
"Ik denk dat hij de ontvangst zal krijgen die hij verdient. Door wat hij heeft laten zien voor PSV en voor het Nederlandse voetbal. Wij moeten ons concentreren op de wedstrijd en de tegenstander, daar is hij er één van."
"Ik heb heel veel respect voor Arjen. Hij is een fantastische persoonlijkheid buiten het veld, als mens. En hij is een speler met extreem veel kwaliteiten, hele specifieke kwaliteiten. Hij is een speler die bij de wereldtop hoort. Iedereen zal er zijn handen vol aan hebben om hem af te stoppen", aldus Cocu.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.