16 jaar cel geëist voor moord op Martie Heesbeen uit Rosmalen

31 oktober 2016 om 15:25
nl
Het Openbaar Ministerie heeft maandag zestien jaar celstraf geëist tegen de 24-jarige man die terecht staat voor de moord op zijn oom Martie Heesbeen uit Rosmalen.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Heesbeen werd op 2 december 2014 op straat in Rosmalen doodgeschoten terwijl hij zijn hond aan het uitlaten was. Ook de hond werd doodgeschoten.
Twee maanden later werd een verdachte aangehouden. Het bleek te gaan om de neef van het slachtoffer. Die stond maandag terecht voor de moord op zijn oom.
ScooterOp de avond van de schietpartij werd vlakbij de plaats van de moord een scooter gevonden. De scooter had een vals kenteken, het slot was geforceerd en alle identificatiemogelijkheden waren weg.
"Het is een illegale scooter, om illegale dingen mee te doen", zei de officier van justitie tijdens de zitting. Op de scooter werden DNA-sporen van de verdachte gevonden.
Koelboedige liquidatieVolgens de officier van justitie pleegde de verdachte de daad niet in een opwelling en gaat het dus om koelbloedige moord. De verdachte had een scooter gebruikt die je overal kunt achterlaten zonder dat die naar jou te herleiden is.
Hij was met een wapen de woonwijk ingereden en vuurde zes schoten af op Martie Heesbeen.
'Op brute wijze afgeknald'"Martie Heesbeen, een man in de kracht van zijn leven is meedogenloos uit het leven gerukt. Hij is op brute wijze afgeknald terwijl hij zijn hond uitlaat. Volkomen onverwachts is hij vermoord bij een woonwijk in Rosmalen. Hij had geen schijn van kans", aldus de officier van justitie.
Op maandag 14 november doet de rechter uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.