Tilburgse Winterkermis krijgt vuurwerk tijdens Oud en Nieuw

31 oktober 2016 om 19:18
nl
De Winterkermis in Tilburg duurt met negentien dagen bijna twee keer langer dan de 'grote broer' in de zomer. Er komen dertig attracties, op meerdere pleinen in de binnenstad. En ook is er vuurwerk tijdens Oud en Nieuw. Dat maakte de gemeente maandag bekend.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De kermis begint op woensdag 21 december en duurt tot en met zondag 8 januari. En niet onbelangrijk voor de Tilburgse kermisfan: er is ook vuurwerk. Alleen nu niet als afsluiting van de kermis, maar tijdens Oud en Nieuw.
Kleine attractiesAlle activiteiten die in die drie weken in het Tilburgse centrum worden georganiseerd, vallen onder de vlag van de Winterkermis. Maar het kenmerkendst zijn natuurlijk de attracties. Die komen op de Heuvel, in de Heuvelstraat, op het Pieter Vreedeplein, het Piusplein, de Paleisring en op de Oude Markt.
Op dat laatste plein komt bijvoorbeeld een draaimolen. Andere attracties die naar Tilburg komen zijn de Simulator, Lunapark King Circus, Sling shot, King Circus en Ultimate en Derby.
Er komen geen grote achtbanen of slingerapparaten. Tussen de kleine attracties door komen vooral kraampjes, die een kerstmarktsfeer moeten creëren. Toch zou het in de toekomst best kunnen dat de Winterkermis net als de zomerse editie een hele grote wordt, zei wethouder Erik de Ridder eerder al.
LondenEen delegatie van de gemeente Tilburg reisde speciaal af naar Londen om een idee te krijgen van een goede winterkermis, weet Kermis FM. Het is de bedoeling dat de kermis hier net zo'n sfeer krijgt als daar.
In de nieuwjaarsnacht is er een speciaal vuurwerk, dat door de gemeente wordt georganiseerd. Anders dan tijdens de zomerkermis, is dat niet in de Piushaven maar op de Heuvel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.