Ivo Niehe roemt Omroep Brabant-programma 'Brabant Wereldwijd' in TV Show

31 oktober 2016 om 21:32
nl
Complimenten over hun documentaireprogramma 'Brabant Wereldwijd' krijgen de Helmondse journalisten Rob Deelen en Martijn van der Sanden wel vaker, maar als Ivo Niehe zich ineens meldt met een lofzang dan is dat toch bijzonder. Het oog van de AVROTROS-presentator viel vorig jaar op het Omroep Brabant-programma. Niehe vond dat de programmamakers een plekje verdienden in zijn TV Show.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Normaal gesproken vervullen Rob en Martijn zelf de rol van interviewer. Maar maandag was die rol toebedeeld aan televisie-icoon Ivo Niehe. Het interview had plaats in de studio van het tweetal in Helmond. "Het ging vooral over onze tegenslagen, hoe je met twee man zo'n programma kunt maken", vertelt Martijn.
Verre oorden'Brabant Wereldwijd' is een programma dat al enkele jaren door Omroep Brabant wordt uitgezonden. Te zien is hoe Rob en Martijn Brabanders bezoeken in het buitenland. Niet op de camping in Duitsland, maar in verre oorden. Brabanders die besloten hebben om de worstenbroodjes te verruilen voor een onzekere tijd in Malawi bijvoorbeeld.
[YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=xF3LfzeSmUQ]
"Ivo had ons vorig jaar benaderd omdat wij een verhaal hadden gemaakt over een voetballer in Viëtnam. Hij wilde daar ook aandacht aan besteden in de TV Show en liet wat fragmenten zien uit ons programma. En nu kwam hij naar ons voor een interview", aldus Martijn.
Onder schot gehoudenWie 'Brabant Wereldwijd' ziet denkt misschien dat de makers genieten van een vakantie op kosten van de regionale omroep. Maar niets is minder waar. Het blijkt hard werken en een avontuur op zich. "Je maakt wat mee. In Guatemala werden we onder schot gehouden, op andere plekken werden we bijna aangevallen door een olifant en tijdens de landing brak het landingsgestel af."
Genoeg stof om over te praten in de TV Show dus. Is dit misschien een opstap naar 'Nederland Wereldwijd'? Martijn: "Misschien, ja. Er is mogelijk wel interesse vanuit België in een programma. En verder zien we wel. Het is leuk dat we nu erkenning krijgen voor wat we doen."
Wanneer de TV Show met Rob en Martijn wordt uitgezonden is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.