Video

VDL-baas met pensioen: "Hij kent hier bijna iedereen bij zijn voornaam"

31 oktober 2016 om 23:18
nl
Misschien is het wel het grootste compliment dat je als scheidend directeur kunt krijgen: personeel dat jou als baas gaat missen. "Gewoon een goede man, die iedereen hier kent bij zijn voornaam", aldus VDL-medewerker Iwan Niekoop over Wim van der Leegte, die dinsdag na vijftig dienstjaren met pensioen gaat.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Niekoop kwam in 1993 in dienst bij VDL, toen het bedrijf het failliete DAF Bus International overnam. Dat was ook zijn eerste kennismaking met Wim van der Leegte.
Bier"Na de overname kwam hij zich hier voorstellen. En de manier waarop hij overkwam, was toch een fijn gevoel voor ons. Toen hij klaar was en had verteld wat de plannen waren, riep hij: 'En nu bier!'." Iwan Niekoop kan er 23 jaar later nog steeds breed om lachen.
VDL deed nog meer overnames. De bekendste is toch wel de redding van Nedcar in Born. Het Japanse automerk Mitsubishi wilde daar in 2012 de autoproductie stoppen en de fabriek sluiten. Maar Wim van der Leegte kocht Nedcar en ging er voor BMW Mini's produceren, tot grote vreugde van de Nedcar-medewerkers die hierdoor hun baan behielden.
StandbeeldNiekoop: "Hij zorgde er voor dat de economie draaiende bleef. Hij verdient een standbeeld hier in Eindhoven, zodat iedereen kan zien wat hij heeft betekend. Zonder Wim zouden wij waarschijnlijk geen werk meer hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.