'Duizenden bezoekers slecht voor natuur': mogelijk rechtszaak over kunstwerk Daan Roosegaarde

1 november 2016 om 09:52
nl
Er dreigt een rechtszaak om het kunstwerk Waterlicht van Daan Roosegaarde in het Bossche Broek in Den Bosch. Op 8, 9 en 10 december wordt het natuurgebied drie nachten in blauw licht gezet, om te simuleren dat het gebied onder water staat. Maar dat is slecht voor de dieren in het gebied, zeggen natuurorganisaties.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Als burgemeester Ton Rombouts de vergunning voor Waterlicht verleent, spannen vier natuurorganisaties een kort geding aan, weet het Brabants Dagblad.
Het is de bedoeling dat er per avond duizenden mensen door het Bossche Broek lopen. Het natuurgebied wordt met lichtinstallaties en rookmachines zo verlicht, dat het lijkt of het onder water staat. Eerder gebeurde dat al bij het Rijksmuseum in Amsterdam. [youtube:https://youtu.be/e-Z9nfr8woQ]Meer evenementenVolgens het Waterschap, dat de lichtshow 'cadeau doet' aan de stad, zijn er alleen wat schermen nodig om vleermuizen en modderkruipers te beschermen. Maar volgens tegenstanders zorgt het voor veel meer schade.
'En wat gaat dit in de toekomst betekenen als andere partijen ook een evenement in het Bossche Broek willen? De kans bestaat dat er in de toekomst dus meerdere evenementen gehouden kunnen worden', zegt tegenstander Helmus Boons in de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.