Video

Belgische politie waarschuwt voor gevaarlijke verkeerschaos rond Kinepolis in Antwerpen

1 november 2016 om 12:33 • Aangepast 21 november 2020 om 06:26
nl
Werkzaamheden bij de Kinepolis in Antwerpen zorgen voor verkeerschaos op de Belgische wegen. Maandag liep het zo uit de hand, dat de Antwerpse politie dinsdag waarschuwt om goed op de verkeersborden te letten. Dat geldt ook voor de vele bezoekers die uit Nederland naar de bioscoop komen.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

"Het was een gevaarlijke chaos. Dit willen we niet nog eens meemaken", zegt Wouter Bruyns van de lokale politie Antwerpen.
Automobilisten reden zich vast op het opengebroken kruispunt bij Merksem. Veel van hen probeerden weg te komen door over het voetpad of tegen het verkeer in te rijden. Zeven auto's kwamen vast te zitten in een bussluis en moesten worden weggetakeld. Twee daarvan waren total loss.

Wachten op privacy instellingen...

Afrit eerderOmdat er ook veel Nederlanders naar de Kinepolis gaan, waarschuwt de Belgische politie ook hier om goed op de omleidingsborden te letten. "Vanuit Breda kunnen mensen één afrit eerder nemen, richting de A12. Zo kom je via de haven ook uit bij de Kinepolis", legt Bruyns uit. Dat staat aangegeven, maar mensen letten daar niet op, merkt de politiewoordvoerder op.
Mensen die zich vastreden, vinden de omleidingsroute niet goed aangegeven, zeggen zij op Twitter.

De werkzaamheden duren minstens twee weken. Tot die tijd is het dus opletten geblazen, zegt de Antwerpse politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.