Oud-corporatiedirecteur Bernardus Wonen in Oudenbosch casht alsnog bijna zes ton - Omroep Brabant

Oud-corporatiedirecteur Bernardus Wonen in Oudenbosch casht alsnog bijna zes ton

1 november 2016 om 14:06
nl
De ontslagen oud-directeur Wil Hectors van de woningcorporatie Bernardus Wonen in Oudenbosch moet bijna zes ton meekrijgen van zijn voormalige werkgever. Volgens het gerechtshof in Den Bosch heeft Hectors recht op 589.604 euro. Eerder kwam de rechtbank in Breda tot hetzelfde oordeel.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Hectors werkte sinds 1981 bij de woningstichting, vanaf 2001 als directeur-bestuurder. In april vorig jaar werd hij ontslagen, omdat hij en de stichting van inzicht verschilden over de manier waarop de organisatie moest worden geleid.
Wet Normering TopinkomensDe stichting wilde Hectors bij zijn ontslag in 2015 niet meer dan 75.000 euro betalen. Dat is volgens de huidige Wet Normering Topinkomens het maximale bedrag voor bestuurders in de publieke sector. Bovendien zou Hectors langdurig niet goed gefunctioneerd hebben.
Hectors ging niet akkoord met de voorgestelde ontslagvergoeding, omdat zijn contract uit 2001 stamt. Destijds waren de regelingen voor topbestuurders veel rianter.
Nieuwe benoemingenHet gerechtshof heeft nu bepaald dat het bedrag alsnog betaald moet worden, omdat de huidige wetgeving alleen geldt voor nieuwe benoemingen.
De woningcorporatie Bernardus Wonen is dit jaar onder de naam Woonkwartier verder gegaan met de corporaties Brabantse Waard en Woningstichting Dinteloord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.