Huisarts in Geldrop onbereikbaar door ruzie met buurthuis

1 november 2016 om 17:50
nl
Een hoog oplopend conflict tussen huisartsenpraktijk Papenvoort/Zesgehuchten en gemeenschapshuis Zesgehuchten in Geldrop zorgt ervoor dat patiënten van de huisarts het aangrenzende parkeerterrein niet meer kunnen gebruiken. Dit tot irritatie van zowel de huisarts, de patiënten én de gemeente. Volgens het gemeenschapshuis gaat de ruzie over parkeergelegenheden.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

De gemeente Geldrop-Mierlo is officieel eigenaar van het pand en het omliggende terrein. Al een aantal jaar speelt er een conflict tussen de twee huurders op het terrein. In een reactie op het conflict heeft de stichting achter het buurthuis het terrein overdag afgesloten voor auto's, waardoor patiënten die slecht ter been zijn en hulpdiensten niet meer bij de ingang kunnen komen.
'Hoe kom ik nou bij mijn huisarts?'Arno Dekkers uit Geldrop is patiënt bij de huisartsenpraktijk, en kan nu zijn huisarts niet meer bereiken door het gesloten hek. "Toen ik de gemeente hierover belde, vertelden ze me dat zij ook geen ijzer kunnen breken met hun handen", vertelt hij. "Morgen heb ik een afspraak bij de huisarts, maar ik heb geen idee hoe ik die kan bereiken als de poort niet open is", zegt Dekkers.
"Het probleem tussen de twee partijen speelt al jaren. Als gemeente vinden we een huisartsenpraktijk belangrijk, maar als eigenaren van de grond zien we het probleem in het conflict tussen de twee partijen niet. We hebben het buurthuis ook per brief opgedragen om uiterlijk 5 november de poort voor auto's te openen, want dit kan zo niet", reageert Renata Vedder, woordvoerder van de gemeente Geldrop-Mierlo.
'Patiënten moeten niet de dupe worden van conflict'Ook de huisartsenpraktijk erkent dat er een probleem speelt met het buurthuis, maar vindt niet dat patiënten daar de dupe van moeten worden. "Mensen die ons willen bezoeken moeten nu de auto buiten het terrein parkeren, en het laatste deel ter voet afleggen. Dat is niet alleen een probleem voor patiënten die niet zo ver kunnen lopen, maar ook als de ambulance hier bijvoorbeeld moet komen", zegt huisarts Jenne den Hartog van de huisartsenpraktijk. "We proberen een oplossing te zoeken voor ons verschil van mening", zegt ze.
Groei van huisartsenpraktijk zorgt voor volle parkeerplaatsIn een schriftelijke reactie schrijft de stichting achter het gemeenschapshuis Zesgehuchten dat het conflict gaat over parkeergelegenheden. Volgens het gemeenschapshuis gebruiken patiënten van de huisartsenpraktijk de nabijgelegen parkeerplaats, terwijl daar volgens het buurthuis geen toestemming voor is. "Door de groei van de huisartsenpraktijk neemt ook het aantal gebruikers van de parkeerplaats toe, en dit gaat ten koste van de parkeermogelijkheden van de gebruikers van het gemeenschapshuis," schrijft Anne Huizinga, penningmeester van het gemeenschapshuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.