Video

PSV-prominenten somber over PSV-Bayern München: 'Een gelijkspelletje is mogelijk'

1 november 2016 om 19:09 • Aangepast 21 november 2020 om 06:25
nl
Huub Stevens presenteerde vol trots in het Phillips stadion zijn biografie 'Nooit opgeven'. Maar iedereen sprak tijdens de boekpresentatie over één ding: PSV-Bayern Munchen. Persvoorlichter Thijs Slegers is overtuigd dat PSV vanavond gaat winnen van de Duitsers, maar de overige voetbalkenners zijn somber over de kansen op een overwinning van de Eindhovenaren. "Een gelijkspelletje is mogelijk, maar ik zie het somber in."
Profielfoto van van der Plas Alice
Geschreven door
van der Plas Alice

Volgens Huub Stevens heb je altijd kans. "Angst is een slechte raadgever. Kansen krijg je altijd, je moet ze alleen wel benutten." De Limburger heeft wel een idee hoe je Bayern Munchen moet bestrijden, en Stevens kan het weten, want hij was jarenlang coach bij onze Oosterburen. "Ik zou snelle jongens voorin zetten, Bayern het spel laten maken en dan hopen op de counter." Toch is het volgens de trainer geen schande mocht PSV vanavond verliezen van de Duitsers. "Ze hebben een fantastische selectie en werken ook met een heel budget."
Stevens was elf jaar speler van PSV, zeven jaar hoofdcoordinator en bovendien zeven maanden trainer van PSV. "Hier ligt een groot gedeelte van mijn carriére. Ik kom hier nog altijd graag terug."
'3-0 PSV? Lijkt me niet'Ook, Adrie van Kraaij, die met de Eindhovenaren driemaal landskampioen werd, hoopt op een goed resultaat, maar schat de kans hoger in dat PSV wordt afgeslacht. "Voor hetzelfde geld wordt het 0-4. Een 3-0 overwinning voor PSV? Dat gaat niet gebeuren. Je mag blij zijn als ze uberhaupt mee kunnen komen met Bayern."
Oud-PSV Manager Kees Ploegsma verwacht ook niet dat PSV Bayern van de mat gaat vegen. Misschien dat een gelijkspelletje erin zit, maar ik zie het somber in." Toch gaat hij vanavond wel kijken. "Het zijn toch speciale wedstrijden en ik heb natuurlijk een rood-wit hart."

Wachten op privacy instellingen...

Boven zichzelf uitstijgenMeesterscout Piet de Visser denkt dat PSV weleens zou kunnen verrassen. "Tegen Europese topploegen kan PSV boven zichzelf uitstijgen. Als ze het spel moeten maken, heeft PSV het moeilijk, maar als wanneer ze ruimte krijgen, dan kan er wel wat gebeuren. Ik gok op een 2-2 gelijkspel."
Persvoorlichter Thijs Slegers verwacht als een van de weinigen een overwinning. "Het wordt 2-1 voor PSV", zegt de oud-journalist vol vertrouwen.
Huub Stevens: ruwe bolster, blanke pitOp de boekpresentatie van 'Nooit opgeven', de titel van de biografie van Huub Stevens, kwam al snel het imago van de emotionele trainer ter sprake. Fameus is het fragment waarin Huub Stevens woedend langs de zijlijn staat en dan de inmiddels wereldberoemde quote 'Vuile klootzak' schreeuwt. Toch bestaat van Stevens het beeld dat hij een klein hartje heeft: Ruwe bolster, blanke pit. "Het is een geweldig cliché, maar het past 100% bij Huub Stevens", zegt Bert Nederlof, de schrijver van de biografie.  
Thijs Slegers heeft in zijn tijd als journalist louter positieve ervaringen met Stevens gehad. "Hij had altijd een goed verhaal. maar als je iets verkeerds had geschreven, dan kreeg je ook een flinke verbale tik op de neus, zo was huub ook.
"Trots op dit boek"De hoofdpersoon zelf was trots op het resultaat. Stevens: "Dit is een boek waarin ik mijn verhaal kwijt kon. Het gaat ook over de vele teleurstellingen in mijn leven. Ondanks dat heb ik altijd geprobeerd om van tegenslag te leren en om het om te zetten in iets postiefs. Daar het boek ook 'Nooit opgeven'.
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.