PSV krijgt voorbeeld van jonkies, Europese overwintering dichtbij na heerlijk doelpunt

1 november 2016 om 17:08 • Aangepast 21 november 2020 om 06:25
PSV speelt dinsdagavond in de Champions League tegen Bayern München. In de UEFA Youth League kreeg de ploeg van trainer Phillip Cocu weer het goede voorbeeld van het Onder 19-team van PSV. Door een 2-0 zege is overwintering in Europa heel dichtbij.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

In de eerste helft kwam PSV in minuut 38 op voorsprong door een eigen doelpunt van Bayern München. Marco Friedl kopte de bal achter zijn eigen doelman, nadat de PSV'ers zelf al enkele kansen onbenut lieten.
Heerlijke goal VerrethPSV kwam op een 2-0 voorsprong via een doelpunt van Matthias Verreth. De Belg twijfelde niet toen een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied terecht kwam. Met een heerlijke volley liet hij de goalie van Bayern München kansloos.

OverwinteringDoor de zege staat de ploeg van trainer Geert Brusselers na vier wedstrijden op tien punten, daarmee staat het aan kop in de poule. Met nog een wedstrijd tegen FK Rostov op het programma lijkt overwintering een feit, de Russen pakten tot nu toe geen enkel punt. Atlético Madrid staat tweede met zeven punten, Bayern München staat met zes punten derde.