Knokpartij op Stratumseind in Eindhoven, voetbalhooligans slaags

2 november 2016 om 05:49 • Aangepast 21 november 2020 om 06:25
nl
Ruim drie uur voor de aftrap van de voetbalwedstrijd PSV - Bayern München zijn voetbalhooligans slaags geraakt met elkaar op het Stratumseind in Eindhoven. De politie heeft de uitgaansstraat inmiddels schoongeveegd, er zijn twee mensen opgepakt.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Volgens Omroep Brabant-verslaggever Ferenc Triki hangt er een 'erg grimmige sfeer' op het Stratumseind en sloeg de sfeer opeens om. "Het was een slagveld. De supporters van PSV zijn de kroegen ingevlucht. De ME sluit nu alles af." De fans van Bayern München zouden richting de kerk zijn gedreven.
Rond tien voor halfzeven kwam de ME nog een keer in actie om de straat leeg te vegen. "Het was heel jammer voor de sfeer, want het was hartstikke gezellig", zegt een mevrouw verontwaardigd. "We waren aan het zingen, we waren klaar voor de wedstrijd. Ineens kwam de ME en we wisten helemaal niet wat er aan de hand was."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

AanhoudingenDe politie spreekt over een 'vechtpartijtje tussen twee groepen supporters'. Daarbij zijn twee aanhoudingen verricht. De politie kon niet zeggen of de opgepakte mannen supporters van PSV of van Bayern München waren.
Wat de aanleiding is geweest voor de vechtpartij is ook nog onduidelijk. Er waren volgens de politie uitzonderlijk veel uitsupporters op Stratumseind.
SfeerSupporters gebruiken de kroegen op het Stratumseind om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd. Tot vlak voor de vechtpartij lieten aanwezigen nog weten dat het er gemoedelijk aan toe ging in de straat. "Duitsers lopen gewoon samen met ons een biertje te doen."
De wedstrijd tussen de twee voetbalclubs begint om kwart voor negen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.