PSV verliest van Bayern en kan Champions League-overwintering uit het hoofd zetten

1 november 2016 om 23:34 • Aangepast 21 november 2020 om 06:24
PSV kwam dinsdagavond op voorsprong tegen Bayern München, het was niet genoeg voor een stunt tegen de Duitsers. Twee doelpunten van Robert Lewandowski bezorgden PSV een 1-2 nederlaag. Door de verliespartij is het avontuur in de Champions League voor dit seizoen voorbij.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

PSV heeft na vier speelronden één punt. Het verschil met Atlético Madrid en Bayern München is te groot om ze nog te passeren. PSV zal zich de laatste twee wedstrijden moeten concentreren op het bereiken van de derde plaats, die recht geeft op toegang tot de Europa League.
Concurrent in de strijd om plaats drie is FK Rostov. De Russen leken in Madrid op weg naar een punt, maar diep in blessuretijd maakte de Spanjaarden de 2-1. Daardoor staan PSV en FK Rostov allebei op één punt uit vier wedstrijden. De Eindhovenaren staan op doelsaldo derde. Op 6 deecmber ontvangt PSV FK Rostov in eigen huis, eerst speelt het op 23 november nog in Spanje tegen Atlético Madrid.
Lewandowski maakt verschilTegen Bayern kwam het team van trainer Phillip Cocu via verdediger Santiago Arias in de 14e minuut op voorsprong. Hij kopte raak in buitenspelpositie. Voor de pauze maakte Robert Lewandowski vanaf de strafschopstip gelijk. In de 73e minuut nam de Poolse aanvaller ook de winnende treffer voor zijn rekening: 1-2.