Mannen met blauwe auto gezocht in moordzaak Alex Wiegmink uit 2003

1 november 2016 om 21:41 • Aangepast 21 november 2020 om 06:24
nl
De politie zoekt twee mannen die waarschijnlijk in een blauwe Audi 80 reden in de zaak van de vermoorde huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt. Een van de mannen droeg mogelijk een zwart mutsje, dat is gevonden in Erp. Daar werd de auto van Wiegmink met daarin zijn lichaam gevonden. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Het lichaam van de 44-jarige Alex Wiegmink werd in 2003 gevonden in Erp. Het lag in zijn uitgebrande auto. Vermoedelijk werd Alex om het leven gebracht op de Posbank bij het Gelderse Rheden.
LEES OOK: Daders Posbankmoord gezocht in de buurt van Erp
Wiegmink kwam uit Drempt en ging vaak hardlopen in het natuurgebied de Posbank. Een jachtopziener hoorde op 20 januari 2003 schoten in het gebied en even later zag een mountainbiker bij een parkeerplaats twee mannen met een lichaam, mogelijk dat van Wiegmink.

Wachten op privacy instellingen...

Toen de politie ter plaatse was, waren de mannen en de auto van Wiegmink al weg. De auto van Wiegmink werd later in Erp uitgebrand teruggevonden, het lichaam van Wiegmink lag in de auto.
LEES OOK: 2003: onderzoek dode in Erp zit nog vast
Op de Posbank werd ook meerdere malen een blauwe Audi 80 gezien. De politie denkt dat die auto van de daders is en dat ze de blauwe Audi hebben gebruikt om te vluchten nadat ze de auto van Wiegmink in brand staken.
De politie denkt dat de daders uit Erp of uit de buurt van Erp komen. De plek waar de auto in brand werd gestoken, is namelijk moeilijk te vinden.
Zwart mutsjeIn een vuilnisbak tegenover de afgebrandde auto vond de brandweer een zwart mutsje waar ‘Sox’ op staat. Het mutsje was ondanks de regen die avond nog droog. Er zat een haar van een hond op het mutsje en er waren kijkgaten in het mutsje geknipt. Op de muts zijn dna-sporen gevonden, maar bij wie die horen is niet duidelijk.
Van de twee mannen die zijn gezien op de Posbank was er toen één ongeveer veertig jaar oud, stevig en kalend en had de ander mogelijk een Zuid-Europees uiterlijk.
BeloningDe politie zoekt dus mensen die aan dit signalement voldoen, in 2003 een blauwe Audi 80 reden, een zwart mutsje hadden en mogelijk een hond.
De politie heeft nog steeds 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die de zaak oplost. Na de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond heeft de politie tien nieuwe tips gekregen volgens De Gelderlander. De waarde van de tips wordt nog onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.