Opgeheven hoofd bij PSV-spelers: 'Geen schande van zo'n ploeg te verliezen'

2 november 2016 om 00:48
nl
PSV verloor dinsdagavond met 1-2 van Bayern München. De PSV-spelers stonden na afloop van de wedstrijd met een dubbel gevoel. In de ogen van Davy Pröpper en Joshua Brenet was er meer mogelijk geweest. "Met een beetje meer geluk had je 1-1 kunnen spelen."
Geschreven door

Klein duimpje tegen de reus in een Europese sfeer, zo kon de wedstrijd gezien worden. “Ik denk dat wij over een tijdje ook zo hier staan. We zijn tevreden met hoe we voor de dag kwamen”, zei Pröpper na de nederlaag. “We kunnen tevreden zijn met het spel. Maar als je achteraf kijkt, met een beetje meer geluk had je 1-1 kunnen spelen.”
Brenet speelde de tweede helft, als vervanger van Jetro Willems. De vleugelverdediger kijkt met een tevreden gevoel terug op het duel. “Ik sta hier met opgeheven hoofd. We hebben laten zien dat we er ook tegen zo’n team kunnen staan. In de beginfase hadden we moeite, maar ik vond dat er wel een gelijkspelletje in zat. Gelijkspel tegen München, dat zou prachtig zijn…” Remko Pasveer is realistisch. "Geen schande te verliezen van zo'n ploeg."
Niet Messi opeten, maar RobbenBijna een jaar geleden zei Brenet voor de loting van de Champions League van vorig seizoen niet bang te zijn voor bijvoorbeeld Lionel Messi en Luis Suarez. "Die gaan we opeten", zei hij toen. Nu kon hij zijn tanden in spelers als Arjen Robben en Robert Lewandowski zetten. "Er is niet veel gebeurd wat slecht was. Ik was wel redelijk. En natuurlijk ben je geladen tegen deze namen, tegen zo’n team. Je moet er gewoon staan. En wat de trainer vraagt, doe je gelijk."
ZIE OOK: PSV’er Joshua Brenet is niet bang voor FC Barcelona: ‘Messi, Suarez en Neymar gaan we opeten’
De focus gaat nu niet richting de absolute top, maar naar FK Rostov. De concurrent voor plaats drie, een positie die aan het einde van de groepsfase een ticket voor de Europa League oplevert. "We zullen hier thuis van ze moeten winnen", zegt Pröpper. Pasveer kijkt nog niet naar het volgende Europese duel. "Eerst zaterdag FC Twente. Maar we willen graag Europees blijven spelen, zullen daar alles aan doen. We moeten zorgen dat we die derde plek gaan bemachtigen.”
Focus op overwinteringIn München speelde PSV bijna vanaf het eerste fluitsignaal een kansloze wedstrijd, in eigen huis was dat wel iets anders. Trainer Phillip Cocu is wat dat betreft tevreden. "Maar beide keren waren zij de terechte winnaar, zo simpel is het. Wij moeten ons nu richten op de strijd om overwintering. Rostov verliest ook pas in de slotfase van Atlético Madrid. Het ligt dicht bij elkaar. We gaan er alles aan doen om derde te worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.