Heijmans nog in onzekerheid over Energiefabriek Tilburg, maar omzet is stabiel

2 november 2016 om 08:50
nl
Aannemer Heijmans in Rosmalen heeft nog steeds geen akkoord kunnen sluiten met de opdrachtgever over de oplevering van Energiefabriek Tilburg. Hier zou via vergisting biogas gewonnen moeten worden uit rioolslib van Brabantse huishoudens. Opdrachtgever is Waterschap De Dommel. De twee partijen steggelen al jaren over de financiële afwikkeling.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het bedrijf spreekt in een persbericht van 'aanhoudende discussies' en dat er wordt gewerkt aan een 'structurele oplossing'.
Omzet vergelijkbaarDe onzekerheid drukte de stemming bij de presentatie van de cijfers over de eerste negen maanden van dit jaar. Uit die resultaten blijkt overigens dat de omzet vergelijkbaar is met die van vorig jaar rond deze tijd.
Volgens Heijmans blijft de vraag naar huizen groot, wat positieve gevolgen heeft voor de omzet in haar woningbouwdivisie. Ook de vestigingen van het concern in België en Duitsland doen het goed. Op infragebied - aanleg van bijvoorbeeld wegen - lag de omzet in het derde kwartaal iets lager dan in 2015. De orderportefeuille was, net als eind juni, ongeveer 2,4 miljard waard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.