NS stopt met spitsbussen tussen Den Bosch en Utrecht, treinreizigers kunnen drukte mijden met MyOV

2 november 2016 om 09:32
nl
De Nederlandse Spoorwegen (NS) stoppen op 18 november met de drie spitsbusdiensten tussen Brabant en Utrecht. De NS begonnen hier eind augustus mee als alternatief voor de drukke treinen in de ochtend- en avondspits. Er maakt echter nauwelijks iemand gebruik van.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De spitsbussen rijden nog even tussen Den Bosch en Utrecht Uithof, tussen Veghel en Utrecht Centraal en tussen Waalwijk, Drunen en Utrecht Centraal.
Meer vertrouwen in MyOVDe NS hebben meer vertrouwen in MyOV, een proef om de spits te mijden. Reizigers kunnen hiermee punten sparen als ze voor minder drukke treinen kiezen. De punten kun je inwisselen voor cadeaus.
De NS begonnen in augustus met MyOV voor mensen die vanuit Amersfoort en Geldermalsen van en naar Utrecht reizen. Het aantal deelnemers overtreft de verwachtingen: zesduizend mensen hebben de app, die hiervoor nodig is, inmiddels gedownload. De app laat zien welke treinen doorgaans rustiger zijn en zo punten opleveren. En die punten kun je inwisselen voor een cadeau en dat varieert weer van koffie met een gevulde koek tot bioscoopkaartjes en spoordeelwinkeluitjes.
'Spits beter spreiden'Met MyOV hopen de NS de spits beter te spreiden om zo de overlast van te drukke treinen in de spits te beperken. De eerste resultaten zijn bemoedigend, maar het is nog te vroeg om te zien of het leidt tot minder drukke treinen, zo melden de NS.
Arriva en Connexxion werken al langer met MyOV.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.