Posbankmoord met nieuwe link naar Erp: Opsporing Verzocht levert 25 tips op

2 november 2016 om 09:55
nl
De hernieuwde aandacht voor een moordzaak uit 2003 heeft tot 25 tips geleid. Volgens de politie moeten de daders van de moord gezocht worden in Erp of omgeving. Slachtoffer van het delict was Alex Wiegmink, een huisschilder in Drempt. Zijn lichaam lag in een uitgebrande auto, die in Erp was achtergelaten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie zoekt twee mannen die in een waarschijnlijk blauwe Audi 80 reden. Een van hen droeg mogelijk een zwart mutsje, dat is gevonden in Erp. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.  Blauwe AudiHet slachtoffer is vermoedelijk om het leven gebracht op de Posbank bij het Gelderse Rheden. In dat natuurgebied werd in de periode rondom de moord meermalen een blauwe Audi 80 gezien. De politie denkt dat die auto van de daders is en dat ze de wagen hebben gebruikt om te vluchten nadat ze de auto van Wiegmink in brand hadden gestoken.
Mutsje in vuilnisbakDe politie denkt dat de daders uit Erp of uit de buurt van Erp komen. De plek waar de auto in brand werd gestoken, is namelijk moeilijk te vinden. Het mutsje, met hierop de tekst ‘Sox’, werd gevonden in een vuilnisbak tegenover de plek in Erp waar de uitgebrande auto stond.
Het mutsje was ondanks de regen die avond nog droog. Er zat een haar van een hond op het mutsje en er waren kijkgaten in het mutsje geknipt. Op de muts zijn dna-sporen gevonden, maar bij wie die horen is niet duidelijk.
Signalement verdachtenVan de twee mannen die zijn gezien op de Posbank was er toen één ongeveer veertig jaar oud, stevig en kalend en had de ander mogelijk een Zuid-Europees uiterlijk.
De politie heeft nog steeds 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die de zaak oplost. Na de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond kreeg de politie al tien nieuwe tips.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.