Video

Oude knar? Ad Plugers (57) zoekt werk en is 'meer dan een getal'

2 november 2016 om 10:39
nl
Je bent te oud. Je bent te duur. Je past niet helemaal in het profiel. Ad Plugers (57) uit Geldrop krijgt deze reacties keer op keer als hij ergens solliciteert. Maar Ad is het beu om iedere keer afgewezen te worden vanwege zijn leeftijd. Hij wil aan het werk, heel graag zelfs. Daarom heeft hij een speciale website gelanceerd.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Ad raakte in maart na een reorganisatie zijn baan kwijt. Daarvoor werkte hij 38 jaar in de bouw- en agrarische sector als bouwkundig tekenaar en teamleider. "Bouwkundig ontwerpen is mijn passie en het aansturen van een team vind ik ook heel mooi om te doen. In welke sector maakt me niet zoveel uit."
20 tot 25 sollicitaties per weekNadat Ad werkloos werd, ging hij actief op zoek naar een nieuwe baan. "Ik solliciteer 20 tot 25 keer per week, maar dat heeft nog niet tot werk geleid." Zijn leeftijd vormt een struikelblok in het sollicitatieproces.
"Ik heb een cv waar ik bewust mijn geboortedatum niet op zet. Die vernieuw ik regelmatig, zodat ik overal weer bovenaan de lijstjes kom. Ik word heel vaak gebeld – wel tien keer per dag – en gemaild, maar zodra ze vragen naar mijn leeftijd hoor ik niets meer. Er is heel veel contact, maar het levert niets op", vertelt Ad.
KrantenwijkDrie maanden geleden begon Ad een krantenwijk. "Om bezig te blijven, maar ook om te laten zien dat ik overal voor open sta. Ik ben fit, gezond en heb zin om te werken."
Na alle afwijzingen besloot hij om zichzelf op een andere manier in de picture te zetten. Ad lanceerde maandagavond een speciale website, met de slogan 'Ad is meer dan een getal'. Want ondanks zijn 57-jarige leeftijd gaat de inwoner van Geldrop met de tijd mee, is hij handig met computers, heeft hij frisse ideeën en zit hij absoluut niet achter de geraniums.
Goede hoopDinsdag kreeg Ad tientallen telefoontjes en mailtjes na de lancering van zijn website. Er is zelfs al een afspraak bij een geïnteresseerd bedrijf gepland. "Ik heb goede hoop dat het op deze manier uiteindelijk lukt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.