Roompot Vakanties en ROC West-Brabant beginnen toeristische opleiding

2 november 2016 om 13:07
nl
Roompot Vakanties is samen met het ROC West-Brabant een eigen opleiding begonnen om medewerkers in de toerismesector op te leiden. Met de Roompot Academy hoopt de aanbieder van vakantieparken het structurele tekort aan gekwalificeerd personeel terug te dringen.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De praktijkgerichte opleiding op het gebied van recreatie en toerisme is gevestigd op het Cingel College in Breda. Ook wordt er samengewerkt met het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. Inmiddels zitten de eerste studenten in de schoolbanken.
KinderdiscoTijdens de driejarige opleiding komen verschillende onderdelen van de branche aan bod. Zoals gastheerschap en merchandise, maar ook het organiseren van een minidisco met bijvoorbeeld mascotte Koos Konijn. Niet alleen op het gebied van leisure slaan de scholen en Roompot Vakanties de handen ineen. Het Zoomvliet College en het Cingel College kijken ook naar een verdere samenwerking bij het opleiden van koks.
De vraag naar medewerkers in de toeristische sector is vorig jaar met ruim twintig procent gestegen. Het tekort wordt onder meer veroorzaakt doordat het toerisme in ons land de laatste jaren flink in de lift zit. Hiermee is een kans op een baan na de opleiding vrijwel zeker. De studenten zijn verzekerd van stageplaatsen tijdens hun opleiding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.