Tilburgse Robbie Williams-imitator Henri Toonders hield heel Amsterdam voor de gek

2 november 2016 om 20:24
nl
Fans van de Britse zanger dachten dat ze Robbie Williams dinsdag zagen lopen en optreden in de hoofdstad, maar het bleek om een imitator te gaan. Henri Toonders uit Tilburg haalde in Amsterdam een stunt uit door midden op straat een optreden te verzorgen. Omdat de echte Robbie Williams woensdagavond te gast is bij RTL Late Night, trapten veel mensen er in.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

Het idee voor de grap kwam van het televisieprogramma Soundcheckers, dat op het kanaal van KPN wordt uitgezonden.[Tweet:https://twitter.com/NorbertSplint/status/793484995021172736]Reuring"We wilden een beetje reuring veroorzaken", vertelt Toonders aan Omroep Brabant. "Nou dat is wel gelukt, haha!" Henri ging rustig boodschappen doen, op een terrasje zitten, maakte een wandeling door de Kalverstraat en gaf een optreden.
Fans van de echte Robbie Williams grepen naar hun telefoon om een selfie te maken. Ze geloofden dat ze een kiekje konden maken met de Britse popzanger.
"Veel buitenlanders dachten echt dat ik het was", zegt Toonders over zijn actie. "Als ik aan het zingen ben, snap ik dat, maar met mijn gebrekkige Engels zouden ze beter moeten weten."
ImitatorDe Tilburger treedt al vele jaren op als Robbie Williams-imitator, maar hij is blij dat hij normaal gewoon rustig over straat kan. "Zelf vind ik dat ik niet eens zo heel veel op hem lijk."
"Als ik op een podium sta, met die tattoos en alles er op en er aan, dan willen mensen het gewoon geloven, maar als ik in Tilburg door de supermarkt loop, spreekt eigenlijk niemand mij aan."
De stunt in Amsterdam vond Toonders grappig, maar hij zou niet met de echte Robbie Williams willen ruilen. "Volgens mij zou ik helemaal gek worden als iedereen constant iets van je wil."
Robbie Williams, de echte, treedt woensdagavond ook nog op bij Q-music. Henri is daar bij, het wordt voor hem de allereerste keer dat hij de zanger die hij al jaren na doet live gaat zien.
[youtube:https://youtu.be/F55Cb0aMNvw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.