Griep grijpt om zich heen: zieke kinderen, lege schoolklassen... en dan moet carnaval nog beginnen

EINDHOVEN - De griepepidemie duurt voort. Vorige week lag het aantal mensen met griepachtige klachten voor de zevende achtereenvolgende week boven de 'epidemische grens'. Tijdens de komende carnaval kunnen er nog weleens flink wat nieuwe patiƫnten bijkomen. Het griepvirus verspreidt zich namelijk snel onder mensen in grote groepen die dicht op elkaar staan, zoals tijdens carnaval.

Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen met griep geregistreerd worden door de peilstations van NIVEL, is er officieel sprake van een epidemie. Die grens is dit seizoen al ruimschoots overschreden. Op de website van NIVEL staat te lezen dat vorige week zelfs  165 op de 100.000 mensen zichzelf met griepachtige klachten gemeld hebben bij onder anderen huisartsen.  


Schoolklassen leeg
Volgens huisartsen hebben vooral jonge kinderen momenteel griep, maar ook een toenemend aantal schoolkinderen en volwassenen. Vooral op lagere scholen zijn de gevolgen van de griep goed te merken. Sommige Brabantse klaslokalen zijn veel leger dan gewoonlijk. In groep 3 van de Tilburgse basisschool d’n Hazennest zijn zeven kindjes tegelijkertijd ziek: een derde van alle kinderen in de klas. “We zien dit wel vaker, zeker rond de carnavalsperiode”, vertelt de directeur van de school. 

Op de Roosendaalse basisschool De Vlindertuin moest dinsdag zelfs een hele klas met 29 leerlingen naar huis, omdat er te veel leraren ziek waren, meldt het AD. Hetzelfde gold voor scholenkoepel SKPOEL in Etten-Leur. 

Meer over dit onderwerp:
griep basisscholen kinderen