Grave hoeft geen miljoenen te betalen, gemeente niet schuldig aan faillissement scheepswerf - Omroep Brabant

Grave hoeft geen miljoenen te betalen, gemeente niet schuldig aan faillissement scheepswerf

2 november 2016 om 14:40
nl
De gemeente Grave is niet verantwoordelijk voor het faillissement van de plaatselijke scheepwerf in 2012. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. De curator van de werf, Remco Michielsen, vond van wel en eiste een schadevergoeding.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De scheepswerf ging op 8 mei 2012

failliet omdat er geen grotere schepen mochten worden gebouwd. Vijfenzestig medewerkers kwamen op straat te staan. De gemeenteraad besloot later wel dat er schepen van 135 meter mochten worden gebouwd in plaats van maximaal 110 meter. Maar dit besluit kwam pas op de dag dat het faillissement al werd uitgesproken.
'Grave wachtte te lang'Curator Michielsen vindt dat de gemeente onzorgvuldig handelde en te lang wachtte. Wat voor bedrag hij precies van de gemeente had gewild, is niet bekend. Er werd gesproken over een miljoenenclaim.
ZIE OOK: Faillissement Scheepswerf Grave 1 jaar later: 'Het blijft moeilijk te begrijpen'
Oordeel rechtbankDe rechtbank vindt dus niet dat de gemeente schuldig is. Het bedrijf heeft volgens de rechter in eerste instantie niet goed toegelicht dat de werf niet uitgebreid hoefde te worden voor de langere schepen. Dit gebeurde pas in april 2012. Volgens de rechtbank kan de gemeente daarom niet verweten worden dat er niet eerder een besluit werd genomen.
De gemeente Grave laat weten blij te zijn met de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.