Grote stroomstoring in winkelcentrum Etten-Leur verholpen

2 november 2016 om 18:28
Het winkelcentrum aan de Hof van Den Houte in Etten-Leur kamptewoensdagmiddag met een grote stroomstoring. Tientallen winkels zaten tussen half twee en kwart voor zes zonder stroom.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens een woordvoerder van Enexis is er kortsluiting ontstaan in een transformatorhuis dat het winkelcentrum en een appartementencomplex van stroom voorziet. De zekeringen van drie kabels zijn hierdoor verbrand.
Om de kapotte kabels te repareren haalde Enexis aan het eind van de middag de spanning in heel het winkelcentrum eraf. "Monteurs kunnen dan veilig aan het werk", aldus de woordvoerder.
Zuurstoftekort vissen in dierenwinkelWinkelier Jan Vonk had behoorlijk last van de stroomstoring. Hij heeft een dierenspeciaalzaak en zijn vissen in de aquaria hebben zuurstof nodig. "Gelukkig is de buurman zo vriendelijk om stroom af te staan. De pompen moeten wel gewoon blijven draaien", vertelt de ondernemer 's middags.[Tweet:https://twitter.com/mvdhoven/status/793842750236069888]Niet alle winkels zonder stroomDe stroomstoring trof niet niet alle winkels. Een deel had nog wel elektriciteit. Sommige deelden dus de stroom. Andere verdreven de duisternis met kaarsjes.
Sommige winkels hebben de deuren gesloten. De brandweer heeft één persoon uit een lift bevrijd.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...