Missie volbracht, studenten TU/e thuis na reis rond de wereld op elektrische motor

2 november 2016 om 18:29 • Aangepast 21 november 2020 om 06:23
nl
De missie is volbracht. Rond de wereld in tachtig dagen op een elektrische motor. Rond zes uur kwam de door studenten van de TU/e ontwikkelde motor op batterijen thuis op de universiteit. De ontlading was enorm. Ook bij Yorick Heidema die het laatste stuk van de reis op de motor mocht afleggen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Hij gaf direct na aankomst aan heel blij te zijn weer in Eindhoven te zijn. Dit na een zwaar, maar mooi avontuur van bijna 23.000 kilometer.

Wachten op privacy instellingen...

In het gevolg van STORM Wave, de elektrische motor, kwam het complete team van 23 studenten van de TU/e aan. In een elektrische bus, welteverstaan. Want het laatste stuk van de wereldreis hebben alle studenten volledig elektrisch afgelegd.

Wachten op privacy instellingen...

Om het plaatje compleet te maken werd het team ook nog eens begeleid door een tiental Tesla’s, eveneens elektrische auto’s.

Wachten op privacy instellingen...

Het team had voor de laatste etappe in Parijs wat kunnen bijtanken. Maar toch bleef het volgens Yorick tot het laatste moment spannend. Vraag was volgens hem of de motor en batterijen wel op tijd met het vliegtuig vanuit Amerika in Parijs zou zijn.
Blij is Yorick omdat hij en zijn teamgenoten echt over heel de wereld mensen de ogen hebben kunnen openen over de mogelijkheden van elektrisch vervoer. "We hebben ontzettend veel gesprekken gevoerd. En ook waren er veel verwonderde blikken en natuurlijk foto-momenten."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.