Elf PSV-supporters krijgen taakstraf voor geweld na verloren wedstrijd tegen Ajax

2 november 2016 om 19:26
nl
Elf PSV-supporters zijn woensdagmiddag veroordeeld voor openlijk geweld. Na de wedstrijd tegen Ajax van 1 maart vorig jaar zocht de supportersgroep van PSV de confrontatie met de Mobiele Eenheid. Een verdachte is vrijgesproken van betrokkenheid bij het toen gebruikte geweld.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Na afloop van de verloren wedstrijd, die achteraf beslissend was voor het kampioenschap liep het uit de hand in Eindhoven. Supporters gooiden met vuurwerk, stenen en flessen naar ME’ers. Een politieruiter kreeg een vuurwerkbom naar haar toe gegooid. De ME en bereden politie voerden meerdere charges uit nadat tientallen supporters zich tegen agenten in burger keerden. De politie stak veel tijd in het opsporen van de daders.
Vooral taakstraffen uitgedeeldDe straffen die de daders kregen varieerden van een voorwaardelijke taakstraf van 100 uur tot een onvoorwaardelijke taakstraf van 240 uur plus een voorwaardelijke celstraf van één maand.
De daders krijgen naast de straffen ook gebiedsverboden van 1 of 2 jaar. Zij mogen rondom thuiswedstrijden van PSV niet in de buurt van het stadion komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.