RKC Waalwijk profiteert van samenwonende spelers: "Wij vinden elkaar blind'

2 november 2016 om 19:25
nl
De spelers Daan Rienstra en Pieter Langedijk van RKC Waalwijk wonen sinds juni samen. Niet als geliefden, maar als maatjes. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen, want beide voetballers hebben inmiddels een basisplaats. Ook met hun club gaat het sportief weer goed. Na drie sombere jaren staat RKC op een mooie zesde plek in de Jupiler League en bovenaan in de strijd om de tweede periodetitel.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het was de laatste jaren kommer en kwel bij RKC Waalwijk. De club, die financieel flink moest snoeien, degradeerde en was daarna niet meer dan een staartploeg in de Jupiler League. Maar dit seizoen is anders. De club is hard op weg financieel weer gezond te worden en ook sportief gaat het nu crescendo.
'Dit had de club nodig'RKC won de laatste drie competitiewedstrijden en steeg daardoor naar de zesde plaats op de ranglijst. Bovendien is de ploeg uit Waalwijk koploper in de strijd om de tweede periode. Iets waar heel de club met smart op zat te wachten.
"Het voelt heel lekker"", zegt Pieter Langedijk, die deze competitie al vijf keer scoorde. "Het voelt echt goed. Je merkt ook aan alles en iedereen dat de club dit echt nodig had. Na drie magere jaren wordt het ook wel eens tijd voor iets leuks."  
Periodetitel?De Waalwijkers draaien onder coach Peter van den Berg eindelijk een beetje lekker in de Jupiler League. Overmoedig wordt Langedijk echter niet, al denkt hij wel dat zijn ploeg in staat is om de tweede periodetitel te winnen. "Jazeker, waarom niet? Ik denk dat wij als team de kwaliteiten hebben."
Daan kookt, Pieter ruimt opHet gaat lekker met Langedijk, die vanaf januari 2015 bij RKC speelt. Maar ook met ploeggenoot Daan Rienstra die aan zijn tweede seizoen bij de club bezig is. Sinds het lopende seizoen wonen de twee samen in een door RKC gehuurd huis in Waalwijk. Het is een succes, want ook daar zijn zij een team.
"Daan is de kok, hij kookt altijd", legt Pieter Langedijk uit. "En ik ruim meestal op, zo zijn de taken verdeeld. En boodschappen doen we samen. Wij wonen nu een aantal maanden samen en zitten elke dag op elkaars lip. Maar we hebben nooit ruzie, dus dat zegt genoeg."
Goede matenAls je bij de heren op bezoek bent, lijken ze af en toe wel een stel. Op een leuke manier kibbelen ze wat af. "Dat zeggen er wel meer of denken er wel meer", lacht Rienstra. "Maar dat is echt niet aan de orde. Wij zijn goede maten en dat zal altijd zo blijven."
klikDat beide voetballers in één huis wonen, lijkt ook op het voetbalveld z'n vruchten af te werpen. "We hebben een klik, het is gewoon heel gezellig", zegt Langedijk. "En ik denk wij in het veld ook echt een klik hebben. We zijn natuurlijk veel samen en praten heel veel over voetbal. Dat helpt toch wel."
"Wij voelen elkaar hier in huis goed aan", vult Rienstra aan. "We hebben dezelfde humor en willen allebei hogerop. We vinden elkaar blind."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.