Beroemde overleden clown Oleg Popov (86) trouwde in Breda - Omroep Brabant
Video

Beroemde overleden clown Oleg Popov (86) trouwde in Breda

3 november 2016 om 02:56
nl
De vermaarde Russische clown Oleg Popov is woensdag in Rostov op 86-jarige leeftijd overleden. Popov trok over de hele wereld en had veel succes met zijn clownsact. In de loop der jaren trad hij ook vaak in Nederland op.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Popov woonde lang in Duitsland, nadat hij op 1 september 1991 was hertrouwd met de Duitse Gabi. Dat huwelijk werd in Breda voltrokken door de toenmalige burgemeester Ed Nijpels.
Mijn leven als clownIn het boek over Oleg Popov 'Mijn leven als clown', is te lezen dat hij voor Breda als trouwlocatie had gekozen omdat Nijpels vaak met zijn kinderen het circus bezocht.  
[Youtube:https://youtu.be/JMSxRe7cUts]
Op de dag van het huwelijk had de wereldpers zich verzameld op de Grote Markt in Breda. Ondertussen speelde het carillon van de Grote Kerk een speciaal door Popov gecomponeerde Love Song, zo is te lezen in het boek.
Popov werd op 31 juli 1930 geboren in de Russische plaats Viroebovo. Hij werd wereldwijd bekend door zijn formidabele talent. De Franse journaliste Jacqueline Cartier gaf hem de bijnaam de "Zonneschijn Clown".

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.