Problemen op A2 tussen Den Bosch en Utrecht voorbij na eerder ongeluk - Omroep Brabant

Problemen op A2 tussen Den Bosch en Utrecht voorbij na eerder ongeluk

3 november 2016 om 10:14
De A2 vanuit Den Bosch in de richting Utrecht is donderdagochtend om negen uur weer helemaal vrijgegeven. Dit na een eerder ongeluk bij Waardenburg. De weg was sinds zeven uur dicht. Er stond rond negen uur nog wel een behoorlijke file. De Verkeersinformatiedienst (VID) adviseerde automobilisten nog steeds de A2 te mijden. Dat was even later niet meer nodig. En na elf uur reed alles weer gewoon door.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

[tweet:https://twitter.com/vid/status/794087372564611072]
Door het ongeluk stond rond negen uur nog altijd een file van Sint-Michielsgestel tot Waardenburg. Dit over vijftien kilometer. Dit leverde automobilisten een vertraging op van meer dan een halfuur. Later loste de file snel op. Na elf uur kon alles weer gewoon doorrijden.
In totaal stond er donderdag volgens de VID alleen door het ongeluk op de A2 zo'n zeventig kilometer extra file op de Nederlandse wegen. Vrijwel al het verkeer tussen Brabant en Midden-Nederland stond vast.
[tweet:https://twitter.com/vid/status/794121771351998464]
Ter hoogte van knooppunt Empel was eerder een omleiding ingesteld. Richting Utrecht kon je het beste de richting Waalwijk volgen (via A59 en A27). Vrachtverkeer kon het beste Nijmegen volgen (via A59, A50 en A15). Ook op deze omleidingsroutes was het donderdagochtend druk.
Volgens omstanders werden rond halfnegen de eerste rijstroken van de A2 vrijgemaakt.
Meerdere personenauto'sBij het ongeluk dat rond kwart voor zeven gebeurde, waren meerdere personenauto's betrokken.
Verkeer dat ingesloten stond achter het ongeluk werd vanaf tien over halfacht door Rijkswaterstaat weggeleid. Rond kwart over acht was dat gelukt. Voor ander verkeer bleef de weg daarna nog drie kwartier dicht. Dit in verband met onderzoek door de politie.
[tweet:https://twitter.com/Rijkswaterstaat/status/794073808965607424][tweet:https://twitter.com/BatssOnline/status/794060140022534144]
Ook vanuit Utrecht in de richting Den Bosch liep het verkeer vast. Tussen Beesd en Zaltbommel stond het rond negen uur nog over tien kilometer vast door kijkers naar de andere rijbaan.
Dit leidde tot een vertraging van ongeveer een kwartier.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...