Brabant volgens Quote 500 twee miljardairs rijker: Karel van Eerd (Jumbo) en Jan Zeeman

3 november 2016 om 08:53
nl
Brabant heeft er sinds vorig jaar twee miljardairs bijgekregen. Quote 500 meldt dit. Wim van der Leegte uit Duizel, die begin deze week afscheid nam als topman van metaalconcern VDL, mocht zich volgens het blad al miljardair noemen. Uit de nieuwe Quote 500 blijkt dat ook twee prominente Brabantse winkelondernemers dit predikaat verdienen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het gaat om Karel van Eerd uit Veghel, oprichter en president-commissaris van Jumbo, en Jan Zeeman uit Lage Mierde, eigenaar van het gelijknamige textielketen.
Tiësto rijkste Brabantse BN'erDe allerrijkste Nederlander is Frits Goldschmeding. De 83-jarige oprichter van uitzendbureau Randstad bezit 3,5 miljard. De rijkste Brabantse BN'er is Tiësto, oftewel Tijs Verwest uit Breda. De wereldberoemde dj bezet met honderd miljoen euro de 241e plek op de lijst. Oud-profvoetballer Ruud van Nistelrooij uit Geffen zou een vermogen hebben van 45 miljoen euro, goed voor een 604e plaats.
Provinciegenoot Eric Wilborts, die als tennisser een groot talent was, heeft het als zakenman verder geschopt. De eigenaar van fitnessconcern HealthCity incasseerde eerder dit jaar 181 miljoen euro toen hij zijn aandelen Basic-Fit van de hand deed bij de beursgang van deze fitnessketen. Wilborts verdiende ook veel geld met de exploitatie van golfbanen. Hij bezit 195 miljoen, heeft Quote 500 becijferd. Wilborts is hiermee, op de 97e plaats, de hoogste nieuwe binnenkomer.
Twintigste editie Quote 500   De Quote 500 komt donderdag uit. Het is de twintigste editie, om dat te vieren is dit keer een lijst van de duizend rijkste Nederlanders opgesteld. Jan Wouters van aannemersbedrijf Wouters Schijndel is net niet de allerlaatste: hij bekleedt met zijn vermogen van 25 miljoen  de 998e plaats.
In de nieuwste Quote 500 is ook een overzicht opgenomen van rijke Nederlanders die in het buitenland wonen. De uit Budel afkomstige Leo van Gansewinkel, de voormalige eigenaar van het gelijknamige afvalbedrijf, staat twintigste.

LEES OOK: Vakantieparkkoning Peter Gillis met 75 miljoen, heeft Quote onder kussen liggen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.