Video

Vakantieparkkoning Peter Gillis met 75 miljoen, heeft Quote onder kussen liggen

25 oktober 2018 om 15:00
nl
"Koning van de opvang van asielzoekers", zo noemt Quote Peter Gillis, eigenaar van de Oostappen Groep in Asten. De nummer 343 uit de donderdag gepresenteerde Quote 500, de lijst der rijken. In tegenstelling tot veel van de andere rijken in de lijst, gaat Gillis prat op deze notering. Zo hangt de Quote van vorig jaar, toen hij zijn debuut maakte in de lijst, ingelijst in de hal van zijn huis.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Sterker nog Gillis heeft het magazine onder zijn hoofdkussen liggen. Hij slaapt er dus op. Dit vertelt hij donderdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik noem het mijn Bijbel", zegt hij. Hij heeft het blad ook op de weegschaal gelegd. 1,5 kilo schoon aan de haak.
Heel wat meer dan zijn chihuahua’s. Zijn grootste hobby. De hondjes Quinty, Lola, Nina, Nala, Lizzy en Luna komen niet verder dan zevenhonderd gram. Ze zijn dan wel zijn grootste hobby, maar aan de beestjes besteedt Gillis zijn geld niet.
'Wat meer op vakantie'Waaraan wel? De vakantieparkkeizer probeert te genieten, doet wat vrijwilligerswerk en hij gaat sinds kort wat vaker op vakantie. Want hoe verrassend, dat deed hij eerder niet. Nu hij volgens Quote bezig is het familiebedrijf overnameklaar te maken, heeft hij hiervoor wat meer tijd.
Dat de Brabantse ondernemer dit jaar tientallen plaatsen prijs heeft moeten geven in de lijst (van 290 vorig jaar naar 343 nu), doet hem weinig. Zijn geschat vermogen van 75 miljoen, een miljoen minder dan vorig jaar, kan volgend jaar zomaar weer toenemen. "2016 ziet er goed uit. En ook voor volgend jaar is de prognose goed", vertelt hij onomwonden.
'Wereldrecord hard werken'Geld over de balk gooien is er wat betreft deze ondernemer niet bij. "Ik heb er met mijn familie hard voor moeten werken." Iets dat Quote onderschrijft. Samen met zijn kinderen heeft hij volgens het magazine het wereldrecord hard werken de afgelopen jaren verbeterd.
De opstellers van de lijst wijzen bovendien op de miljoenen euro's die hij heeft verdiend met de opvang van vluchtelingen. De winst hiervan is volgens Gillis echter erg afhankelijk van het weer, zo zei hij eerder. "Als het koud is en de kachel gaat aan, dan duik je zomaar in de min", rekende hij Quote voor.
'Afgunst'Zijn debuut vorig jaar in de lijst der rijken leverde hem overigens vooral positieve reacties op. De enkele negatieve opmerking doet hij af als 'afgunst'.
LEES OOK: Brabant volgens Quote 500 twee miljardairs rijker: Karel van Eerd (Jumbo) en Jan Zeeman

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.