Tienduizend Facebooklikes, vierhonderd nieuwe LinkedIn-contacten maar nog geen nieuwe baan voor Ad

3 november 2016 om 11:58
nl
Tienduizend likes op zijn Facebookpagina, vierhonderd nieuwe contacten op LinkedIn maar helaas één uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. De actie van Ad Plugers heeft hem nog geen baan opgeleverd. Maar hij houdt de moed erin.
Profielfoto van Verhagen Audrey
Geschreven door
Verhagen Audrey

Ad is in zijn vakgebied niet de minste. Hij werkte 38 jaar in de bouw- en agrarische sector als bouwkundig tekenaar en teamleider. In maart raakte hij zijn baan kwijt na een reorganisatie. Hij merkt dat zijn leeftijd veel nieuwe werkgevers afschrikt. Ook na alle media-aandacht is er niemand die hem een baan heeft aangeboden.    
Nog geen nieuwe plannenAd blijft solliciteren, hij geeft de moed niet op. Ondertussen houdt hij zijn baan als krantenbezorger aan. "Om bezig te blijven, maar ook om te laten zien dat ik overal voor open sta. Ik ben fit, gezond en heb zin om te werken."
Nadat Ad werkloos werd, ging hij actief op zoek naar een nieuwe baan. "Ik solliciteer 20 tot 25 keer per week, maar dat heeft nog niet tot werk geleid." Zijn leeftijd vormt een struikelblok in het sollicitatieproces.
'Geen leeftijd op cv'"Ik heb een cv waar ik bewust mijn geboortedatum niet op zet. Die vernieuw ik regelmatig, zodat ik overal weer bovenaan de lijstjes kom. Ik word heel vaak gebeld – wel tien keer per dag – en gemaild, maar zodra ze vragen naar mijn leeftijd hoor ik niets meer. Er is heel veel contact, maar het levert niets op", vertelt Ad.
Na alle afwijzingen besloot hij om zichzelf op een andere manier in de picture te zetten. Ad lanceerde maandagavond een speciale website, met de slogan 'Ad is meer dan een getal'. Want ondanks zijn 57-jarige leeftijd gaat de inwoner van Geldrop met de tijd mee, is hij handig met computers, heeft hij frisse ideeën en zit hij absoluut niet achter de geraniums.
[Youtube:https://youtu.be/oJtGN9eZZEs]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.