Video

Boekel speculeert: wie zit er vast voor Posbankmoord, is het een bekende?

3 november 2016 om 12:09 • Aangepast 21 november 2020 om 06:22
nl
Er wordt druk gespeculeerd op straat in Boekel donderdagochtend. Wie is de dorpsgenoot die is aangehouden voor de geruchtmakende Posbankmoord? En hoe vaak ben je hem sinds 2003 al tegengekomen in het dorp? Veel mensen in Boekel vragen het zich af.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Je zou hem zomaar kunnen kennen, zegt een voorbijganger donderdag tegen onze verslaggever die in Boekel is. Een vrouw is vooral verbaasd over het feit dat iemand in 2003 een moord kan plegen en hier vervolgens tot 2016 mee kan rondlopen. Het zal hem wel te warm onder de voeten zijn geworden, oppert een ander.

Wachten op privacy instellingen...

In 2003 werd Alex Wiegmink uit Drempt gedood in de omgeving van De Posbank op de Veluwe. In de zaak die bekendstaat als de Posbankmoord werden na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag twee verdachten aangehouden. Een man van 55 uit Boekel meldde zich op het bureau en een man van 43 uit Veghel werd hierop aangehouden.
In de buurt van het bospad in Erp waar Wiegmink in 2003 werd gevonden in zijn uitgebrande auto, vertelt een buurtbewoonster het 'heel heftig' te vinden. "Je wist altijd dat er hier iets is gebeurd. Maar nu komt het allemaal akelig dichtbij", zegt ze, verwijzend naar de man uit Boekel die is aangehouden in de zaak.  
Bekennende verklaringVolgens de politie is de zaak officieel nog niet opgelost, maar misdaadverslaggever Peter R. de Vries zegt beter te weten. Hij is ervan overtuigd dat de twee mannen die nu vastzitten de moord op Wiegmink op hun geweten hebben.
Woensdag in het tv-programma Pauw vertelde de misdaadverslaggever dat de man uit Boekel een bekennende verklaring heeft afgelegd. Meer dan de verdenking 'betrokkenheid bij het delict' wilde de politie woensdagavond nog niet kwijt.
LEES OOK: Daders Posbankmoord gezocht in de buurt van Erp, doorbraak in onderzoek verwacht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.