Historische collectie gevonden over de in 1963 vermoorde president John F. Kennedy

3 november 2016 om 14:23
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Politieverklaring uit Dalles 1964
Omroep Brabant
Op cassette een interview met de broer van de vermoedelijke dader
1/3 Historische collectie over vermoorde president John F. Kennedy gevonden in Eindhoven
Onder verzamelaars, complotdenkers en serieuze onderzoekers is de vondst van een enorme historische collectie boeken, onderzoeksrapporten en interviews naar de moord op John F. Kennedy in 1963 het gesprek van de dag. Het bestaan van de museale verzameling kwam aan het licht na het plotseling overlijden van een alleenstaande Eindhovenaar.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

"Ik kwam hier vorige week voor het eerst binnen en zag een collectie, die ik nog nooit eerder in mijn leven heb gezien." Perry Vermeulen uit Helmond, Kennedykenner en auteur van twee Kennedyboeken, werd na het overlijden door de familie ingeschakeld.
"Ze wilden weten wat het voor een verzameling was. Ik kan je vertellen na meerdere, toch wel vluchtige onderzoeken, dat het gaat om een historische museale collectie."
Zeer omvangrijk De verzameling bestaat uit duizenden boeken, honderden uren aan geluidsopnames, dvd's, videobanden en mappen vol onderzoeksmateriaal.
Uit één map tovert Vermeulen een verklaring van een politiefunctionaris uit Dallas over de moord in 1963. In weer een andere kast ligt een geluidscassette, met daarop een interview uit 1969 met Robert Oswald, de broer van de vermeende dader Lee Harvey Oswald.
Het officiele onderzoek Als topstuk van de collectie wijst Vermeulen naar een rij boeken. "Dit is het complete en zesentwintig delen omvattende verslag van de Warren Commission uit 1964. Zij deden onderzoek naar de moord. Die boeken heb ik nog nooit bij elkaar gezien, echt heel bijzonder."
Nadat Vermeulen over de museale collectie had geschreven op internationale fora, kreeg hij direct te maken met belangstelling uit Amerika en Australië. De familie en Kennedykenner Vermeulen willen echter de collectie behouden voor Nederland. "Je moet denken aan universiteiten en Amerikanistiek-opleidingen en studies.
Belangstellenden kunnen zich melden bij Vermeulen, die dan in overleg met de famlie een nieuwe bestemming zoekt voor de collectie.

Wachten op privacy instellingen...